Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Varga Mihály: A munka tisztelete megkérdőjelezhetetlen

888.hu

2021.05.01. 13:00

A gazdaságért felelős miniszterelnök helyettes a munka ünnepének alkalmából közösségi média oldalán osztotta meg gondolatai a feltétel nélküli alapjövedelemről.
Május 1-je, a munka ünnepe. Ünnep, mivel a munka tisztelete megkérdőjelezhetetlen.Vagy mégis? Több hazai baloldali párt a feltétel – mondjuk ki, a munka – nélküli alapjövedelem hamis ígéretével próbál évek óta politikai hasznot szerezni -írja a Facebook-bejegyzés elején. Kifejtette azt is, hogy mi valójában feltétel nélküli alapjövedelem:
Egy ország minden polgára jogosult lenne egy rendszeres pénzösszegre függetlenül életkorától, családi állapotától vagy munkaerőpiaci helyzetétől.
Ezután az ellenzék által nagyra becsült elmélet visszásságaira hívta fel a figyelmet.
Arról például keveset beszélnek, hogy a munka nélküli jövedelemhez szükséges forrásokat az állam az adók jelentős mértékű megemelésével, a családtámogatások visszaszorításával tudná előteremteni. Vagy, ami ennél is rosszabb, hitelekből fizetnék, ami az államadósság egekbe szökésével járna
- írta, majd így folytatta
Vagy itt van az igazságosság kérdése: a jól hangzó ingyen pénzért, amelyet valaki alanyi jogon megkapna az államtól, valaki másnak bizony meg kell dolgoznia. Hogy is van ez? A baloldali elképzelés szerint egyeseknek azért kellene dolgoznia, hogy eltartsa azokat, akik nem munkából kívánnak élni?
A bejegyzés végén rávilágít arra is, hogy azok az országok, akik ezelőtt már kísérleteztek az alapjövedelem bevezetésével mind elvetették azt.
Példának Svájcot és Finnországot hozta.
A finnek rövid kísérleti idő után nem vezették be, a svájciak pedig népszavazáson utasították el.

Május 1-je, a munka ünnepe. Ünnep, mivel a munka tisztelete megkérdőjelezhetetlen.
❓ Vagy mégis? Több hazai baloldali...

Közzétette: Varga Mihály – 2021. április 30., péntek

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére