Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tizenöt évvel ezelőtt: „Elkúrtuk! Nem kicsit, nagyon!”

Filipp Dávid

2021.05.26. 06:00

Hiába hazudtak „reggel, éjjel meg este”, és hiába kúrták el „nem kicsit, nagyon”, 15 évvel az őszödi beszéd elhangzása után még mindig ott tartunk, hogy Gyurcsány Ferenc a baloldal vezére.

 

„Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.”

„Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi.”

„Elkúrtuk! Nem kicsit, nagyon!”

„Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált.”

„Megjavult az egészségügyi rendszer, fiam? Mondom: egy lószart, mama!”

„Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna.”

„Az a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a kurva országot.”

„Kell még valamit mondanom, Ildikó?”

Ilyen és ehhez hasonló mondatok hangoztak el napra pontosan 15 évvel ezelőtt, 2006. május 26-án Balatonőszödön, ahol Lendvai Ildikó vezetésével a szocialisták képviselőcsoportja tartott zárt ülést. A fenti mondatokat pedig Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök ejtette ki a száján.

Gyurcsány heves és időnként trágár szavaiból kiderült, hogy a kormánykoalíció hazugságokkal, valós adatok és a tervezett megszorítások eltitkolásával, lényegében csalással nyerte meg a választást, miközben az országot a csőd szélére sodorta.

A záróbeszéd részletét 2006. szeptember 17-én ismeretlen személyek egyidejűleg több magyar sajtótermék szerkesztőségének is eljuttatták, és először csak a részletei kerültek nyilvánosságra, rövid idő múlva azonban egy hosszabb, 25 perces rész is.

Az őszödi beszéd néven elhíresült hazugságbeszéd napján Budapesten, a Kossuth téren és több vidéki városban is tüntetések kezdődtek, amelyeken Gyurcsány Ferenc lemondását követelték.

És mi volt a válasz?

  • Rendőrterror
  • Vízágyú
  • Lovasroham
  • Kilőtt szemek
  • Agyonvert, egyébként békés tüntetők

Gyurcsány végül nem mondott le, csak 2009. márciusban. És a Gyurcsány–Dobrev páros a mai napig megmagyarázza a történteket!

Magyarország egyik legőszintébb, legtisztességesebb, drámai beszéde után, szándékkal tudatosan, a kormány megdöntésének igényével volt ott egy politikai puccskísérlet”

– fogalmazott maga Gyurcsány Ferenc még 2019-ben a YouTube-csatornáján.

Dobrev Klára pedig a minap VV Zsolti kanapéján úgy fogalmazott, hogy

politikai értelemben megrázott, feleségként pedig azt tudom mondani, hogy én olyan mélységesen értettem, átéltem és éreztem azt, amit a Feri ezzel a beszéddel el akart mondani. Én mérhetetlenül büszke voltam arra a beszédre.”

 

A DK miniszterelnökjelölt-jelöltje ráadásul odáig merészkedett, hogy azt állította,

nagyon sok rendőr megsérült, több rendőr sérült meg súlyosan, mint tüntető”.

 

És most, 15 évvel az őszödi beszéd elhangzása után továbbra is ott tartunk, hogy még mindig Gyurcsány Ferenc a baloldal vezetője.

Ezek után csodálkozik még valaki, hogy Karácsony Gergely hazudik a nyelvvizsgáról, vagy hogy Korózs Lajos kamuvideót gyárt, és kamustatisztikával riogat?
Volt kitől tanulniuk...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére