Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Két számjegyű növekedésre számít Varga Mihály

888.hu, MTI

2021.05.27. 14:40

A második negyedévre 12-14 százalék körülire tehető a gazdasági növekedés a minisztérium által heti rendszerességgel követett adatok szerint.

 

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint a következő hónapokban a gazdaságok teljesítményét nagymértékben befolyásolja majd az átoltottság szintje.

Az uniós mezőnyben ebben Magyarország szintén nem áll rosszul, helyes volt a kormány azon döntése, hogy nem csak az uniós vakcinabeszerzésre támaszkodott

– jegyezte meg.

A pénzügyminiszter a 2020-as intézkedésekről elmondta: helyesnek bizonyult az a stratégia, hogy a versenyképesség javítására helyezték a hangsúlyt. Magyarország 27 százalékos beruházási rátája uniós szinten dobogósnak számít.

A tárcavezető a Joint Venture Szövetség éves tisztújító közgyűlésén tartott előadásában többször utalt arra, hogy a korábbi innovatív fejlesztéseknek – gazdaságfehérítő intézkedések, például online kasszák – köszönhetően a minisztérium napi szinten rálát a gazdaságra, egy indexen keresztül hetente elemzik a folyamatokat. Ebből az látszik, hogy

a kiskereskedelem forgalma április–májusban „erős lendületet produkált”,

továbbá a vendéglátás forgalma is kezd a 2019-es állapothoz visszazárkózni – emelte ki.

A pénzügyi tárca vezetője arról is beszélt, hogy a magyar hiány- és adósságmutató európai viszonylatban nem lóg ki a sorból. Aláhúzta: a 2008-as válság tanulsága az volt, hogy nem célszerű túl gyorsan visszazárni a költségvetési ösztönzőket, ez ugyanis visszafogja a növekedést, és munkahelyek megszűnését eredményezi.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére