Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koronavírus: 57-tel nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt 10 beteg

888.hu

2021.06.15. 11:00

Már 5 351 972 személy megkapta az első oltását.
A beoltottak száma 5 351 972, közülük 4 240 264-en már a második adag vakcinát is megkapták
– tájékoztat a koronavirus.gov.hu

57 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 807 102 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 10, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 935-re emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 731 626 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 45 541-re csökkent.

391 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 44-en vannak lélegeztetőgépen. Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán.

A regisztráltak száma 5 millió 363 ezer, 92 százalékuk pedig már meg is kapta a vakcinát.

Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, ezért is fontos a védőoltás felvétele. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig az interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra, a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Már a 12–15 éves gyermekeket is lehet regisztrálni a védőoltásra, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm- és korlátozott mennyiségben Szputnyik vakcina foglalható. Egyes oltópontokon Janssen- és Moderna-oltóanyag is elérhető. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/folyamatosan-nyitva-van-az-online-idopontfoglalo.

Az oltást igazoló alkalmazás ingyenesen letölthető mobiltelefonra, így alkalmas a védettségi igazolvány kiváltására. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/ingyenesen-letoltheto-koronavirus-elleni-vedooltast-igazolo-mobilalkalmazas-szolgaltatoknak.

Az ötmillió beoltott elérését követően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, sok korlátozás megszűnt, ugyanakkor az alapvető védelmi intézkedések még életben vannak, hiszen a vírus még itt van.

Minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedésben és az üzletekben történő vásárláskor.

A közterületen felállított kivetítőkön a szabadtéri meccsnézés nem minősül rendezvénynek, arra a vendéglátóteraszokra vonatkozó szabályok az irányadók. Ennek értelmében védettségi igazolvány nélkül is lehet ott tartózkodni és élvezni a foci Eb-t.

A kormány felállítja az élet és a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzseket, és nemzeti konzultációban is kikéri a magyar emberek véleményét a gazdaság újraindításával kapcsolatos kérdésekben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére