Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kim Dzsong Un húga szerint a téves elvárások miatt keserű csalódások érhetik Washingtont

888/MTI

2021.06.22. 07:58

Az Egyesült Államoknak óvatosabban kell értelmeznie a Phenjanból érkező jelzéseket, hogy ne csalatkozzon – üzente Washingtonnak kedden Kim Dzsong Un észak-koreai vezető befolyásos húga.

 

Az Egyesült Államok által megfogalmazott téves elvárások még keserűbb csalódást okozhatnak”

– idézte a KCNA phenjani hivatalos hírügynökség Kim Jo Dzsongot, aki az Észak-Koreát irányító kommunista Koreai Munkapárt propaganda- és agitációs osztályának vezetője. Szerinte az Egyesült Államok úgy értelmezi a helyzetet, hogy megnyugtassa magát.

Kim Jo Dzsong feltehetően arra reagált, hogy Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója vasárnap az amerikai ABC televíziónak adott interjújában azt mondta: a washingtoni kormányzat érdekesnek találta Kim Dzsong Un kijelentését arról, hogy Phenjan a párbeszédre és a szembenállásra is kész az Egyesült Államokkal.

Világos jelzést várunk Phenjantól arra vonatkozóan, hogy vajon készen állnak-e rá, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek, és elinduljunk ebbe az irányba”

– fogalmazott Sullivan.

Amerikai szakértők úgy értékelték Kim kijelentését, hogy Phenjan kitart a kivárás taktikája mellett, és nem provokálja az új amerikai kormányt.

Sung King, az Egyesült Államok észak-koreai különmegbízottja hétfőn azt mondta, hogy bárhol és bármikor feltételek nélkül hajlandó találkozni észak-koreai illetékesekkel, és mihamarabb várja a pozitív választ Phenjantól.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére