Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Romániában közel negyven százalékkal emelkedett a héten a fertőzöttek száma

888.hu

2021.07.18. 16:20

Romániában – március óta először – ismét emelkedett az egy hét alatt azonosított koronavírus-fertőzöttek száma: vasárnapig 39 százalékkal több fertőzést szűrtek ki, mint az előző héten.

 

A stratégiai kommunikációs törzs (GCS) vasárnapi jelentésében szereplő 44 újabb esettel 396-ra emelkedett a hét nap alatt regisztrált fertőzések száma, míg az előző héten 285 esettel mélyponton volt.

A kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma is emelkedni kezdett: jelenleg 255 személyt ápolnak a Covid-kórházakban, közülük 30 állapota súlyos.

Romániának néhány hete van arra, hogy felkészüljön a járvány közelgő negyedik hullámára”

– mutatott rá Andrei Baciu egészségügyi államtitkár, az oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) alelnöke egy tévéinterjúban.

Úgy vélekedett: Nagy-Britannia, Spanyolország és Portugália példája azt mutatja, hogy a rendkívül ragályos delta vírusmutáció legfeljebb 6-8 héten belül a jelenlegi sokszorosára emelheti a fertőzések számát.

A tisztségviselő hozzátette: az említett országokban annak ellenére terjed a delta vírusvariáns, hogy a lakosság nagy része be van oltva, az immunizációnak köszönhetően viszont alacsony a halottak és a súlyos esetek száma. Szerinte ez már alig jelent nagyobb terhelést az egészségügyi rendszer és a társadalom számára, mint egy influenzajárvány, tehát az élet lassan-lassan visszatérhet a normális kerékvágásba. Az, hogy Romániában mennyire válik kritikussá a helyzet szeptemberben, nagymértékben attól függ, hogy sikerül-e felpörgetni az oltáskampányt – figyelmeztetett a CNCAV alelnöke.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére