Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A litvánok pénzzel próbálják motiválni a migránsokat a hazatérésre

888.hu

2021.08.09. 06:20

Akár fizetnének is a litvánok, csak hogy hazatérjenek a migránsok. 

 

A fehérorosz határon keresztül illegálisan Litvániába érkezett ázsiai és afrikai migránsok 300 euró »motivációs pénzt« kapnak a litván hatóságoktól, amennyiben hajlandók hazatérni országaikba”

– közölte szombaton az LRT közszolgálati rádióban Evelina Gudzinskaité, a migrációs ügyekkel foglalkozó belügyminisztériumi főosztály igazgatója.

„A repülőtéren, beszállás előtt ezeknek a személyeknek egyszeri segélyként 300 eurót fizetünk ki” – mondta az illetékes. Az illegális határátlépő csak egy ízben élhet ezzel a lehetőséggel. „Ha az illető visszatér Litvániába, nem tarthat igényt a segélyre” – tette hozzá.

A Vilnius által ajánlott összeg lényegesen kevesebb, mint amit a migránsok az embercsempészeknek fizetnek.

Az év eleje óta a litván hatóságok több mint négyezer illegális határátlépőt tartóztattak fel a fehérorosz–litván határon. Ez ötvenszer több, mint a 2020-as egész évi szám. Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök május végén figyelmeztetett, hogy országa addig feltartóztatta az illegális bevándorlók szomszéd országok felé áramlását, de tekintettel a Nyugat politikai nyomásgyakorlására, elgondolkodhat azon, hogy érdemes-e ezt a gyakorlatot folytatnia.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére