Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lemond tisztségeiről a BLM utahi vezetője, miután halálosan megfenyegették

888.hu

2021.08.12. 17:00

A fenyegetéseket azért kapta, mert egy Facebook-bejegyzésben rasszistának nevezte azokat a személyeket, akik büszkén lobogtatják az amerikai zászlót. Még az államból is el kellett költöznie a családjával.

A Newsweek írta meg, hogy Lex Scott, aki vasárnapig az utahi Fekete Történeti Múzeum elnöke is volt, a BLM Utah Chapter nevű Facebook-csoportban azt írta, hogy „árvízszerűen zúdultak rá a halálos fenyegetések”, miután közzétett egy megjegyzést az amerikai zászló jelentéséről.

Egy illető a kerítésén is megpróbált átmászni, ami már arra késztette Scottot, hogy biztonságba helyezze a családját.

Ez nem újdonság. Az egyetlen új dolog az volt, amikor valaki megpróbált átmászni a kerítésemen, és ahelyett, hogy megvédtem volna magam, »ellazítottam a testemet«, és azt mondogattam magamnak, hogy bárcsak sietnének, és túl lennénk rajta minél hamarabb. Nem is akartam harcolni”

– írta a vasárnapi Facebook-bejegyzésben.

Scott az amerikai zászlóval kapcsolatos július 4-ei bejegyzésében azzal érvelt, hogy a fekete amerikaiak számára a zászló figyelmeztetés, hogy akik lobogtatják, azok ellenséges érzelmekkel viseltetnek az színes bőrű emberek iránt.

Amikor mi, fekete amerikaiak látjuk ezt a zászlót, tudjuk, hogy nem biztonságos annak a közelében lenni, aki ezt lobogtatja. Amikor meglátjuk ezt a zászlót, tudjuk, hogy az ezt lobogtató személy rasszista. Amikor meglátjuk ezt a zászlót, tudjuk, hogy az ezt lobogtató személy egy másik Amerikában él, mint mi. Amikor meglátjuk ezt a zászlót, megkérdőjelezzük az intelligenciádat. Tudjuk, hogy kerülni kell téged. Ez ugyanis a gyűlölet szimbóluma”

– olvasható a bejegyzésben.

Scott elmondta, hogy posztját nem bánta meg, valamint közölte:

Néhányan valóban más Amerikában élünk. Nem ugyanaz a tapasztalatunk, mint azoknak, akik a zászlót lobogtatják.”

A Facebook-posztot kísérő felháborodásra reagált az utahi National Association for the Advancement of Colored People (NAACP – Országos Szövetség a Színes Bőrűek Felemelkedéséért) nevű polgárjogi szervezet és Spencer Cox kormányzó.

Azt hiszem, a zászlónk szembehelyezkedik a rasszizmussal. Elmondtam, nem vagyok hajlandó megengedni, hogy a fehér felsőbbrendűség kisajátítsa a zászló jelentését, és nem vagyok hajlandó Lex Scottnak sem megengedni ezt”

– mondta Cox az ABC helyi csatornájának.

Sem Lex Scott, sem az utahi Fekete Történeti Múzeum nem reagált a Newsweek kérdéseire.

Scott nem árulta el, hogy hová költöznek a családjával, de a vasárnapi Facebook-bejegyzésben elárulta, hogy egy többségében feketék által lakott városba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére