Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A fehér felsőbbrendűség nem vész el, csak átalakul

888.hu

2021.09.08. 09:00

Az író és producer John Blake elemzést írt a CNN-nek a fehér felsőbbrendűség jövőjéről, ami szerinte az idők során, az energiához hasonlóan, nem vész el, csak átalakul.

 

John Blake elemzésének kezdetén megcáfol egy politikai mítoszt, amely szerint amint a fehérek nem lesznek többségben az Egyesült Államokban, a rasszizmus eltűnik. Az afroamerikai férfi úgy véli, a fehér felsőbbrendűség alkalmazkodóképesebb annál, mint hogy csak úgy eltűnjön, illetve kétségbe vonja azt az elképzelést, miszerint a faji sokszínűség nagyobb faji egyenlőséget jelent.

Továbbá a faji sokszínűség álcázásként is funkcionálhat, elrejtve a fehér felsőbbrendűség legerősebb formáit, így a faji egyenlőtlenség továbbra is megmarad, csak „barnulni” fog

– írta meg a V4NA. Az elemzés írója kifejtette, hogy leginkább a latinókon fog múlni a fehérek jövője, mivel egyre több amerikai latinó nyilatkozza azt a népszámlálások során, hogy fehér.

Az adatok szerint az Egyesült Államokban a fehérek hosszú távon is többségi kisebbség lesznek, illetve ha a spanyol ajkú amerikaiak továbbra is óriási mértékben titulálják magukat fehérnek, akkor a fehér nemzetiség sokkal tovább maradhat többségben.

A latin identitás elhalványulása is egy számokban mérhető folyamat, egy tanulmány szerint az egymást követő generációkban egyre inkább elhalványul a spanyol identitás, és a helyére a fehér lép.

Így történhet meg, hogy a latinók nagy része fehérnek fogja titulálni magát a jövőben, többek között azért is, mert így – a tanulmány szerint – társadalmi-gazdasági előnyökre tehet szert.

 

John Blake a valódi faji fejlődésről is ír, ami szerint ugyan előbb vagy utóbb elképzelhető, hogy az Egyesült Államokban megszűnnek a faji különbségek, de a fehér felsőbbrendűség továbbra is uralkodni fog, egészen addig, amíg el nem kezdjük lebontani a faji hierarchiát, ami a fehérséget egy exkluzív klubbá teszi.

Ez radikális változást igényel, ami magába foglalná az állami iskolák átalakítását, és fel kellene számolni az igazságszolgáltatási rendszerbe ágyazott rendszerszintű rasszizmust. Ez történhet úgy is, hogy a jövőben igazságosabban osztjuk el a hatalmat és az azzal járó erőforrásokat.”

Végül pedig a szerző szerint el kell vetni a modern faji fogalmakat és azt a biológiai fikciót, hogy valakit fekete, fehér vagy ázsiai embernek lehet titulálni. Mégpedig azért szükséges ezt megtenni, mert a modern faj fogalmát túl sokáig használták a rabszolgaság intézménye és a kizsákmányolás támogatására.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére