Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az obszcenitás vádjával is szembenézhetnek a wyomingi könyvtárosok az LMBTQ-kiadványok miatt

888.hu

2021.10.07. 18:40

A könyvtár már korábban is botrányba keveredett, amikor egy transzbűvészt akart alkalmazni a Pride-hónapban.

 

Az ügyészek állítólag fontolóra veszik, hogy vádat emelnek a Campbell megyei közkönyvtár munkatársai ellen, mert szexuális neveléssel és LMBTQ-kérdésekkel foglalkozó kiadványok voltak az intézményben. Az Associated Press szerint többen is ellenszenvüket fejezték ki a Gillette városában található könyvtár iránt.

A helyi lelkipásztor, Susan Sisti is „ijesztőnek” minősítette a könyveket, és azt mondta, hogy azoknak „nem is lenne szabad közkönyvtárakban lenniük”.

A múlt héten Mitchell Damsky megyei ügyész közölte: egy különleges ügyészt kért fel, hogy szakértői véleményt készítsen azzal kapcsolatban, kell-e ebben az esetben obszcenitással vádolni a könyvtár dolgozóit.

Damsky elmesélte, hogy nem tudott úrrá lenni a dühén. Hozzátette, ez soha nem történt volna meg, ha a könyvtárosok a nyilvánosság nyomására eltávolítják a könyveket.

Személy szerint szülőként a témát undorítónak tartom, és egész egyszerűen nem tartom megfelelőnek a gyermekek számára”

– mondta Damsky az Associated Pressnek.

Az ügy úgy jutott az ügyészség tudomására, hogy Sisti a helyiekkel panaszt nyújtott be a rendőrségen a könyvek miatt.

Az eset néhány hónappal azután történt, hogy egy transzbűvész kénytelen volt lemondani a Campbell megyei közkönyvtárban tervezett műsorát, miután több fenyegetést kapott a genderneme miatt. Mikayla Oz a PinkNewsnak elmondta, hogy már megállapodtak a fellépéséről, mivel a szervezők jó kritikákat hallottak a műsorairól. Azonban állítása szerint a helyiek kíméletlen viselkedésével kellett szembesülnie, amikor a könyvtár bejelentette, hogy a Pride-hónap alkalmából fellép a könyvtárban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére