Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Oroszország 13 régiójában súlyosbodott a járvány

888.hu

2021.10.29. 20:45

Vlagyimir Putyin orosz elnök péntek este arra utasította Mihail Murasko egészségügyi minisztert, hogy a helyetteseivel együtt keresse fel azokat a régiókat, ahol a legkritikusabb helyzet alakult ki, hogy ott módszertani és egyéb szükséges támogatást nyújtson az orvosoknak.

Kedden Mihail Misusztyin miniszterelnök felhatalmazta a tárcavezetőt, hogy a regionális hatóságokkal együttműködve szükség esetén nyújtson számukra humánerőforrás-támogatást, és kórházaik személyzetét erősítse meg a szövetségi egészségügyi intézményekből átcsoportosított szakemberekkel.

A védelmi tárca pénteken közölte, hogy elnöki rendeletre az ország 30 régiójába csaknem 359 tonna cseppfolyósított oxigént küldött.

Sajtójelentések szerint az ország több régiójában vakcinahiány lépett fel, elsősorban az újraoltáshoz használt Szputnyik Lightból. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak pénteken a hiányt átmenetinek nevezte és a készletek gyors feltöltését ígérte. A jelenséget annak tulajdonította,

hogy egyes területeken „nem ütemezett” az oltakozás.

Az orosz operatív törzs pénteki adatai szerint a koronavírus-fertőzés következtében egy nap alatt 1163-an vesztették életüket, ami rekordnak számít a járvány kezdete óta. Ezzel az áldozatok száma immár 236 220-ra nőtt. A halálos áldozatok száma immár a negyedik egymást követő napon haladta meg az 1100-at. A nem véglegesített halálozási ráta 2,8 százalék.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére