Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Deák Dániel a 888.hu-nak: Márki-Zay eligazítást kap Brüsszelben arról, hogy mit várnak tőle

888.hu

2021.11.03. 12:00

A XXI. Század Intézet vezető elemzője a baloldal új reménysége kapcsán a 888.hu-nak elmondta, a baloldali politikusok esetében rendre az látszik, hogy nem önálló, szuverén szereplők, hanem mindig valamilyen belföldi vagy külföldi donor elvárásait teljesítik.

 

Szinte szóról szóra másolják a globális baloldal üzeneteit, szlogenjeit”

– mondta lapunknak a magyar baloldallal kapcsolatban Deák Dániel, majd hozzátette: Békés Márton egyik írásában világított rá arra, hogy a magyarországi progresszív erők (radikális liberálisok és velük szövetkező baloldaliak) 1918 óta külföldi érdekeket kiszolgáló, kívülről irányított, egységes csoportot képeznek. A XX. század során több alkalommal is koalícióra léptek egymással, hogy keleti vagy éppen nyugati irányból várva az utasításokat a nemzeti érdeket alárendeljék a mintául választott égtáj akaratának, amelyet a mindenkori „haladás” aktuális hordozójának véltek. Szövetségük legújabb változata arra készül, hogy 2022-től ezt a hagyományt folytassa – hívta fel a figyelmet Békés Márton.

„Nincs ez másként Márki-Zay Péter kapcsán sem, aki a globális baloldal legújabb reménysége, Karácsony Gergely után ezúttal tőle várják azt, hogy legyőzze Orbán Viktort. Természetesen nem bíznak már semmit sem a véletlenre, így

a külföldi nagykövetekkel való találkozást követően ezúttal Brüsszelbe megy háromnapos látogatásra, ahol a balliberális brüsszeli elit színe-javával találkozik, és lényegében eligazítást kap arról, hogy mit várnak el tőle a választási kampányban”

– fogalmazott Deák.

„Szemmel láthatóan azonban

Márki-Zay Péter két héttel a miniszterelnök-jelöltté válása óta egyre kínosabb a balliberális köröknek, már most teli szájjal nevetnek rajta például az ATV-ben a baloldali megmondóemberek.

Ezt érzékelhetik a külföldi donorok és támogatók is, így nem lenne meglepő, ha Márki-Zayt arra kérnék, hogy pontosabban kövesse az ő iránymutatásaikat. Az sem elképzelhetetlen, hogy a jelenlegi tanácsadói mellé adnak majd neki olyanokat is, akik korábban Karácsony Gergely vagy más balliberális jelöltek kampányán dolgoztak” – árulta el a politológus.

Az elemző szerint a szakpolitikai kérdésekben is ugyanaz az elvárása Brüsszelnek Márki-Zay Péterrel szemben, mint amit korábban Karácsony Gergelynél is láthattunk: a bevándorlásellenes magyar politika megtörése, a szuverén külpolitika megszüntetése és a rezsicsökkentés eltörlése. Nagy akadályokba nem ütközik Brüsszel, amikor Márki-Zay Péterrel tárgyalnak erről, hiszen a hódmezővásárhelyi polgármester különféle nyilatkozataiban már többször egyértelművé tette, hogy

a migránsok befogadásának pártján áll, illetve a rezsicsökkentést is ellenzi.

Ezzel beáll ő is abba a sorba, mint a többi baloldali politikus: hazánk szuverenitását kívánja csökkenteni, ami – esetleges hatalomra kerülése után – például a drasztikusan emelkedő európai rezsiárak mellett az emberek hétköznapjait is jelentősen megkeserítené.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére