Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Városháza-ügy: Karácsony szerint hiába fújja a szél, nem zörög a haraszt

Horváth K. József

2021.11.06. 13:40

A budapesti Városháza esetleges eladásával kapcsolatos szándékot vizsgáló írásunk végén nem tudjuk azt állítani, hogy igen vagy nem. Azt viszont már itt megjegyezzük, hogy a magyar ember ilyenkor arra a közmondásra szokott emlékezni, hogy nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja.

Történt, hogy az Index közzétette, miszerint a főváros eladná saját műemléki székhelyét, a Városháza épületét a Városház utcában. Ezt a főpolgi Facebook-oldalán tagadta. Csakhogy közben előkerült egy szerződés, amelyben a Northern Rock Kft. nevű cég bízta meg a Beák és Társa Ingatlanközvetítő Kft.-t a Városháza értékesítésével. Az Index beszámolója szerint áfával együtt több mint 40 milliárd forintért értékesítenék a Városházát. A bemutatott szerződés szerint az ingatlanközvetítésért a cégnek 1,150 millió euró, azaz több mint 400 millió forint tanácsadói díj járna. Utóbbi tulajdonosa, Beák Attila a Magyar Ingatlanszövetség elnökségének tagja, és onnan is ismert, hogy még 2009-ben az ő közreműködésével adták el az MSZP II. János Pál pápa – egykori Köztársaság – téren fekvő székházát.

Eddig a sztori, aminek szerintem már eddig van zamata.

Ezután következik Karácsony Gergely magyarázata. (Magyarázkodása?)

Karácsony Gergely tegnap az ATV-ben azt nyilatkozta: – Szerintem nincs ilyen ügy. Nos, ha én lennék az ő helyénben és tiszta lenne a lelkiismeretem, akkor nem ködösíteném a dolgot a „szerintemmel”, mert más szerint meg lehet. Egyszerűen azt mondanám, hogy nincs ilyen ügy. Pont. Ez egy konkrétum, amit számon lehet kérni, amihez felelősség köthető. A „szerintem” egy „szappanos angolna” jellegű válasz, megfoghatatlan. Hozzátette: „Az Index előhozott egy szerződést, amelyet nem mi kötöttünk, hanem valakik kötöttek és nem tudjuk, hogy miért. Nem tudjuk, hogy kik ezek. És az egészhez semmi közünk.”

Tessék mondani, milyen főpolgármester az olyan, akinek a háta mögött alkudoznak Budapest Főváros székhelyére, ahova naponta bejár dolgozni és erről nem tud? Majd jön az ATV műsorvezetője, Rónai Egon, s úgy próbája mentegetni Karácsonyt, hogy a következőket kérdezi: „Az egyik szerződő féllel, Beák Attilával, az ingatlanos iroda vezetőjével beszéltem. Ő azt mondja, hogy egyetlen egyszer találkozott azzal, akivel ezzel megállapodott. Nem arról szólt a megállapodás, hogy ő adja el ezt az ingatlant, hanem ha sikerül, akkor az ő szakmai tapasztalatával az ingatlan értékesítésnek a szakmai részét vigye. Ez egy együttműködés, soha többé nem találkozott vele. Nem lehet, hogy ez az egész egy beugratás?” Ha maguk kötnek egy tanácsadói szerződést, amely alapján sok millió forint üti a markukat, akkor nem forszírozzák a dolgot? Nem mennek utána? Nem hajtják az üzletet? Maguknak ekkora összeg hidegvíz?

Karácsony az ATV-ben elmondta, hogy megtette a feljelentést. Ha így van, miért nem mondta el a Mediaworks Hírcentrum kérdéseire, ki ellen tesz feljelentést? Hallgatással válaszolt arra a kérdésre is, hogy ismeri-e Berki Zsoltot, a cég tulajdonosát. És arra a kérdésre sem reagált, hogy indít-e belső vizsgálatot a hivatalában, amit egyébként Niedermüller Péter, a VII. kerület DK-s polgármestere is szorgalmazott, írta a Magyar Nemzet. Mi lenne itt a beugratás? Csak nem a választókat akarják valakik beugratni?

Nem furcsa, hogy a történet körül még a Demokratikus Koalíció egyik polgármesterének, de nyugodtan mondhatjuk azt, hogy Gyurcsánynak is büdös valami? Csak Karácsonynak nem. Aki szerint „nekik nincs ilyen tervük”.

Tehát nincs itt semmi látnivaló, lehet továbbmenni. Jó liberálishoz illően szerinte így szól helyesen a közmondás: hiába fújja a szél, nem zörög a haraszt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére