Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Útjára bocsátották az LMBTQ-aktivistáról elnevezett segédhajót Amerikában

888.hu

2021.11.09. 10:00

Az amerikai haditengerészet vízre bocsátotta a hétvégén az USNS Harvey Milk nevű hajót, amelyet az LMBT+-jogok úttörőjének számító amerikai politikusról neveztek el.

 

Harvey Milk volt az első politikus az Egyesült Államok történetében, aki nyíltan vállalta homoszexualitását, és akit 1977-ben még állami hivatalba is beválasztottak, San Francisco város felügyelőbizottságába. Tragikus módon egy évvel később meggyilkolta politikustársa, Dan White, aki tettéért börtönbe került.

Milk ismert volt arról, hogy rendszeresen kiállt az LMBTQ-személyek jogai mellett, rendszeresen felszólalt értük
írta meg a PinkNews. Hozzátették, hogy mielőtt a politikai karrierjét elkezdte volna, az 1950-es években az Egyesült Államok haditengerészeténél szolgált. A koreai háború alatt búvártiszt volt egy mentőhajón, elérte a főhadnagyi rangot, azonban akkoriban az LMBT+-személyek semmilyen minőségben nem szolgálhattak az Egyesült Államok fegyveres erőinél. Miután 1955-ben felettesei rajtakapták abban a parkban, amely rendkívül népszerű volt a homoszexuálisok körében, távoznia kellett a haditengerészettől.

 

A segédhajót 2019-ben kezdték megépíteni, és a hétvégén adták át, azt Paula Neira, a haditengerészet veteránja, a Johns Hopkins Transzgender Egészségügyi Központ klinikai programigazgatója keresztelte az USNS Harvey Milk névre.

 

Az LGBTQ Nation szerint az átadási ünnepségen San Diego polgármestere, Todd Gloria a következőket mondta:

Harvey nemcsak az LMBT+-emberek, hanem minden amerikai számára a remény jelzőfénye volt. Most ez a hajó a remény szimbólumaként fog szolgálni a világ számára.”

 

 

 

Carlos Del Toro haditengerészeti miniszter elmondta, hogy Milket igazságtalanság érte, és azzal, hogy róla nevezték el a segédhajót, inspirálni szeretnék azokat az LMBTQ-személyeket, akik náluk szolgálnak, üzenve nekik, hogy a jövőben is elkötelezettek lesznek irántuk.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére