Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lerombolták a kerítést a migránsok a lengyel határon, sikerült átjutniuk

888.hu

2021.11.10. 09:00

Migránsok két nagyobb csoportja átszakította a kerítést a lengyel–fehérorosz határon, és átjutott Lengyelország területére – közölte szerdára virradóra a PAP lengyel hírügynökség.

 

A Bialystok helyi rádió híradása alapján azt írták, hogy

kedd este több tucat ember lerombolta a határkerítést Krynki és Bialowieza települések közelében, és átjutott a határon.

Egyes határsértőket visszafordítottak Fehéroroszország felé, másoknak sikerült kereket oldaniuk.

A Fehéroroszországgal szomszédos uniós tagállamok, Litvánia, Lengyelország és Lettország határaihoz hónapok óta érkeznek illegális bevándorlók, legtöbbjük Irakból. Az Európai Unió azzal vádolja Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt, hogy az ő rendszere szervezi a migránsok szállítását a határra, megtorlásul a Fehéroroszország ellen elrendelt nyugati büntetőintézkedésekért.

A lengyel hatóságok szerint jelenleg

több ezer migráns tartózkodik a határ fehérorosz oldalán, akik a sikertelen hétfői tömeges határátkelési kísérlet után újabb támadást akarnak indítani.

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő kedden arra figyelmeztetett, hogy a lengyel–fehérorosz határon uralkodó helyzet az egész Európai Unió stabilitását veszélyezteti. Fogadkozott, hogy Lengyelország az európai uniós és NATO-partnerekkel együtt védeni fogja az európai békét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére