Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

21 060-nal nőtt az igazolt fertőzöttek száma hazánkban

888.hu, MTI

2021.11.15. 11:20

Az elmúlt három napban elhunyt 304 beteg, és 519 személy van lélegeztetőgépen.

 

A koronavirus.gov.hu közlése szerint

a beoltottak száma 5 999 516, közülük 5 774 158-an a második, 1 millió 594 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is felvették.

 

A járvány kezdete óta összesen 960 844 fertőzöttet azonosítottak, az elhunytak száma 32 171-re emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 825 775, az aktív fertőzötteké 102 898-ra nőtt.

5286 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 519-en vannak lélegeztetőgépen.

Mindenkinek ajánlják a megerősítő harmadik oltás felvételét, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző adag vakcinát, mert a védettség – minden vakcina esetében – néhány hónap elteltével gyengül.

Közölték, hogy a járvány negyedik hullámának felszálló ágában vagyunk; a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért arra kérik őket, hogy vegyék fel az oltást mielőbb. A beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása náluk általában jóval enyhébb.

A járvány negyedik hullámának megfékezése és az átoltottság növelése érdekében

november 22–28. között akcióhetet szerveznek a kórházi oltópontokon,

azon a héten az oltatlanoknak akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet kérni a vakcinát. Ebben az esetben a regisztrációt a helyszínen végzik el, és az oltás érkezési sorrendben történik. Azoknak, akik már regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasolják, akár az első, az elmaradt második vagy a harmadik oltást akarják felvenni. További részletek: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/kormany-oltasi-akciohetet-indit-korhazi-oltopontokon

Mától valamennyi kormányablakban és kormányhivatali ügyfélszolgálaton is kötelező a maszkviselés, az ügyfeleknek és az ügyintézőknek egyaránt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére