Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajnai elismerte, hogy részt vett a Városháza eladásáról szóló egyeztetésen

888.hu

2021.11.19. 09:00

A Facebookon mentegetőzik a baloldali politikus, de lényegében elismeri, hogy részt vett az eladásról szóló egyeztetésen.

 

Azt követően, hogy Anonymus csütörtök reggel a Városháza-gate-tel összefüggésben egy olyan fotót tett közzé, amelyen Bajnai Gordon és Gansperger Gyula látható, a volt baloldali miniszterelnök lázas magyarázkodásba kezdett a Facebookon.

Bajnai Gordon terjedelmes bejegyzésében bagatellizálni próbálta Gansperger Gyulához fűződő kapcsolatát,

amiről azt állította, hogy 2005 óta csupán szórványos volt. (Addig az időpontig közösen vezették a Wallis Rt.-t.) Azt azonban elismerte, hogy a Városháza ingatlanának fejlesztési elképzeléseivel összefüggésben ez év nyarán Gansperger invitálására részt vett egy olyan egyeztetésen, amelyen egy vagyonos befektetői csoporttal tárgyaltak.

Az exkormányfő magyarán bekapcsolódott azokba a tárgyalásokba, amelyek a több tíz milliárd forintos Városháza tervezett eladásáról szóltak

– írta meg a Magyar Nemzet.

Bajnai emlékezete szerint ezen a beszélgetésen kijelentette, egy ilyen szimbolikus jelentőségű épületet érintő beruházás a jelenlegi irracionális politikai környezetben mindenképpen politikai támadások kereszttüzébe kerülne. Állítólag hangsúlyozta azt is, hogy nincs befolyása a közvetítői szerepre.

Nemrégiben egy olyan hangfelvétel került nyilvánosságra, amelyen Gansperger Gyula beszélt arról, hogy a fővárosban az értékes ingatlanok eladásai egy jutalékos, vagyis korrupciós rendszer keretei között zajlanak. A baloldali üzletember beszámolt arról is, hogy Bajnai Gordon korábban két személyt ajánlott Karácsony Gergely figyelmébe. Az egyikből, Kiss Ambrusból főpolgármester-helyettes lett, míg a másikból, Tordai Csabából jogi főtanácsadó. Gansperger közölte azt is, hogy Tordai „nem pénzezik”, Kiss Ambrus viszont részesül a korrupciós összegekből.

A felvétel nyilvánosságra kerülését követően Karácsony Gergely polgármester, illetve helyettesei sajtótájékoztatón tagadták Gansperger szavait, és perrel fenyegették meg a sajtót.

Mint köztudott, a Városháza-gate-ként elhíresült botrányt az Index robbantotta ki, ami után Karácsonyék megpróbáltak mentegetőzni, de Anonymus folyamatosan cáfolta a baloldali politikusok mondatait.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére