Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy iskola Churchillről egy fekete focistára változtatja nevét a „sokszínűség” érdekében

888.hu

2021.11.21. 10:20

Winston Churchill győzelemre vezette Nagy-Britanniát Adolf Hitler és a nácik felett, míg Marcus Rashford fontmilliókat kap azért, hogy labdába rúgjon és reklámozza a Coca-Colát.

 

Egy londoni iskola megváltoztatta egyik épületének nevét a Winston Churchillről elnevezett „Churchill House”-ról, és egy focista nevével helyettesítette, miután a diákok panaszkodtak, hogy nem elég „sokszínű”.

A richmondi Holy Trinity Church of England Primary School a Churchill nevet Marcus Rashford, egy 24 éves angol labdarúgó nevére cserélte.

„A gyerekek az egész iskolában arra törekedtek, hogy az iskolaházak néhány nevét megváltoztassák, hogy változatosabbak legyenek” – jegyezte meg az iskola, hozzátéve: „Örülünk, hogy a névváltoztatásokat a Fekete Történelem Hónapján jelenthetjük be.

Az iskola átnevezte a Harry Potter-író J. K. Rowlingról elnevezett házat is, feltehetően azért,

mert Rowling bűnös abban, hogy ragaszkodik ahhoz, hogy csak két biológiai nem létezik.

Az iskola igazgatója, Alison Bateman kifejtette: ”Az iskolánk házneveinek megváltoztatása olyan tevékenység volt, amelyet a gyerekeink már tavaly elkezdtek megvitatni, mivel úgy érezték, hogy a nevek nem tükrözik iskolánk sokszínű közösségét„.

Bateman hozzátette:

Fontos, hogy a gyerekek hangját meghallgassák, ezért támogattuk a döntésüket, hogy a házneveink a sokszínűséget, az egyenlőséget és a környezetet tükrözzék.”

(Egy másik házat Sir David Attenborough klímaváltozásért küzdő aktivistáról neveztek el).

Bár az igazgató azt állította, hogy a szülők egyetértettek a változtatásokkal, a Daily Mail interjút készített néhány olyan szülővel, akik nyilvánvalóan nem.

Az egyik szülő így nyilatkozott:

Sokunkat eléggé megdöbbentett, hogy az iskolavezetés úgy döntött, hogy Churchill és Rowling hozzájárulása megérdemli, hogy kitöröljék a nyilvántartásból anélkül, hogy akár csak konzultáltak volna a szülőkkel.„

A szülő hozzátette: ”Vélhetően ez a két nemzeti személyiség által elkövetett állítólagos gondolatbűncselekmények miatt történt meg. Összehasonlításképpen, a másik két – változatlan – háznév a 'Pankhurst' és az 'Attenborough'”– írta meg a Summit News.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére