Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A CNN szerint nincs ijesztőbb, mint egy dühös fehér ember

888.hu

2021.11.23. 07:00

Miután a bíróság felmentette azt a tinédzsert, aki önvédelemből lelőtt három erőszakos BLM-tüntetőt, a CNN cikkében kijelentette, hogy „nincs félelmetesebb dolog a mai Amerikában, mint egy dühös fehér ember”.

 

A CNN a felmentett 18 éves Kyle Rittenhouse-t lényegében egy kalap alá vette az olyan férfiakkal, mint Jacob Chansley, más néven a „QAnon-sámán” és a fehér fajgyűlölők, akik részt vettek a charlottesville-i „Unite the Right” gyűlésen.

John Blake, akinek a véleménycikkével vezette fel a CNN saját írását, elismerte, hogy „a fehér férfiak túlnyomó része nem jelent veszélyt a társadalomra”, és a számos baloldali férfira hivatkozott, akikre „könnygázt fújtak, és gumilövedékekkel dacoltak, miközben a tüntetőkkel együtt vonultak a George Floyd meggyilkolása miatti tavalyi tüntetéseken”.

Blake azt állította, eljött az az idő, hogy egy bizonyos karaktert bíróság elé állítsanak: „a fehér férfiasság olyan képét, amely lehetővé teszi egyes fehér férfiak számára, hogy úgy érezzék, következmények nélkül uralkodhatnak és erőszakoskodhatnak”.

Ez a dühös fehér férfi az USA történelmének egyik főszereplője volt. Ő adta az országnak a rabszolgaságot, az amerikai őslakosok lemészárlását és a Jim Crow-törvényeket. Az ő haragja is hozzájárult a január 6-ai felkeléshez a Capitoliumnál. Ez a dühös fehér ember – nem az a fekete vagy barna ember, akit éjszaka az utcán közeledni lát – az, aki a legnagyobb fenyegetést jelenti a demokráciára Amerikában”

– írja.

„A január 6-ai felkelés nem volt példa nélküli. Sok tekintetben volt előzménye” – tette hozzá, idézve egy 1898-as esetet, amikor az észak-karolinai Wilmingtonban fehér fajgyűlölők megölték a helyi önkormányzat több tagját.

Blake még csak el sem ismerte, hogy

a dühös szélsőbaloldali (fekete és fehér) aktivisták 2020-ban hogyan gyújtottak fel üzleteket, házakat az Egyesült Államokban.

Blake azzal a figyelmeztetéssel zárta írását, hogy a Rittenhouse-ügy és más esetek ijesztő jövőre utalnak.

A Rittenhouse-perben hozott ítélet – amelyben a vádlottat ártatlannak találták – hatására

a szélsőbaloldali médiaszemélyiségek sokasága fakadt ki azon, hogy a fehér felsőbbrendűség ellenőrizetlen marad.

Az MSNBC-nek nyilatkozva Derrick Johnson, a színes bőrűek polgárjogi szervezete, az NAACP elnöke és vezérigazgatója odáig ment el, hogy azt mondta, Rittenhouse felmentő ítélete rosszabb, mint Emmett Till gyilkosainak felmentése.

„Ez rosszabb volt, mint az Emmett Till-per. Ez rosszabb volt, mint sok más per, ahol tényszerűen tudjuk, hogy egyének gyilkosságot követtek el, és mégsem állították őket bíróság elé” – mondta Johnson. „Sajnálatos, de ez Amerika.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére