Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A „legjobb férfi” és „legjobb női” kategóriák helyett jönnek a nemsemleges díjak

888.hu

2021.11.23. 12:10

Az évek óta tartó nyomásgyakorlás hatására a BRIT Awards díjátadóján 2022-től eltörlik a nemek szerinti kategóriákat, és új díjakat indítanak az év előadója és az év nemzetközi előadója kategóriában.

 

Tom March, a BRIT elnöke és a Polydor Records társelnöke egy nyilatkozatban elmondta: „Fontos, hogy a The BRITs tovább fejlődjön, és a lehető legátfogóbb legyen.”

A nemek szerinti díjak megszüntetése elmondásuk szerint azt jelenti, hogy a művészeket kizárólag a zenéjükért és a munkájukért ünneplik, nem pedig azért, ahogyan azonosítják magukat, vagy ahogyan mások látják őket.

Megfelelőnek érezzük az időt arra, hogy nemtől függetlenül ünnepeljük a művészek teljesítményét az általuk alkotott zenéért és az általuk végzett munkáért”

– fogalmaztak.

A 2021-es BRIT Awards előtt, márciusban Sam Smith beszélt arról, hogy kizárták a legjobb brit előadó kategóriából, miután nem binárisnak vallotta magát.

Egy mára törölt bejegyzésben Smith, aki 12 jelölésből három BRIT-díjat nyert – a kritikusok által 2014-ben odaítélt (ma már „feltörekvő sztár”) díjat, valamint a brit áttörést jelentő fellépő és a globális siker díját 2015-ben – az Instagramon azt írta: „A BRIT-ek fontos részei a karrieremnek, az egyik legkorábbi eredményem a kritikusok választásának elnyerése volt 2014-ben.”

„A zene számomra mindig is az egyesülésről szólt, nem a szétválásról. Várom azt az időt, amikor a díjátadók tükrözhetik azt a társadalmat, amelyben élünk. Ünnepeljünk mindenkit, nemre, fajra, korra, képességekre, szexualitásra és osztályra való tekintet nélkül.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére