Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szlovák államfő szükségesnek tartja az országos karantént

888.hu

2021.11.24. 07:30

Zuzana Caputová szlovák államfő az országos kijárási tilalom haladéktalan bevezetését sürgette kedden, miután a kórházak az egészségügyi ellátórendszer összeomlására figyelmeztettek a koronavírussal fertőzöttek magas száma miatt.

 

Az államfő – aki a szlovák törvények értelmében hivatalosan nem utasíthatja a kormányt intézkedésekre – érzelmektől fűtött hangnemben nyilatkozott egy pozsonyi kórházban tett látogatást követően.

Jelenleg mi vagyunk a legrosszabb helyzetben lévő ország a világon, ami az új fertőzöttek lakosságarányos számát illeti. A kórházak teljesítőképességük határán vannak, és kénytelenek az ellátást korlátozni, a kimerült egészségügyi személyzet segítséget kér”

– fogalmazott.

Ideje végre hallgatni a szakértőkre – tette hozzá Zuzana Caputová, aki a közvélemény-kutatások szerint jelenleg a legnépszerűbb politikus hazájában.

A kormányzó pártok képviselői a sajtónak már jelezték, hogy szerdán szigorítanak a járványügyi korlátozásokon, konkrét intézkedéseket azonban egyelőre nem említettek.

A négypárti szlovák kormánykoalícióban eddig sokszor belső viták nehezítették új intézkedések kidolgozását és életbe léptetését.

Caputová több mint egy hete írta alá azokat a törvénymódosításokat, amelyek értelmében

a munkavállalóknak hetente kétszer munkakezdés előtt igazolniuk kell, hogy beoltották őket a koronavírus ellen, átestek a betegségen,

illetve negatív vírustesztet kell felmutatniuk a legfertőzöttebb térségekben.

Ugyanez vonatkozik az éttermi és más szolgáltatások igénybevételére is. Az új jogszabályoknak elvileg hétfőn kellett volna hatályba lépniük, de az ország egészségügyi hatóságai hiányosnak tartották a szabályozás gyakorlati alkalmazásának előkészítését.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére