Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sikeres volt az oltási akcióhét első három napja

888.hu

2021.11.25. 11:40

Összesen 388 ezer oltást adtak be.

 

Az oltási akcióhét harmadik napján újabb 132 ezer oltást adtak be, így az első három nap alatt összesen 388 ezer személyt oltottak be, közülük 319 ezren már a harmadik adag vakcinát vették fel, és közel 48 ezer eddig oltatlan ember is megkapta az első adagot – írja az Origo.

A lap emlékeztet, hogy a beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása náluk általában jóval enyhébb. A megerősítő harmadik oltás mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző adag vakcinát.

A megerősítő oltás ismét 80-90 százalékra képes emelni a védettséget.

Az oltási akcióhét keretében 7-től 19 óráig előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is fel lehet keresni a kórházi oltópontokat. A kórházak országszerte megemelt kapacitással várják az érkezőket az első, az elmaradt második és a megerősítő harmadik oltásra.

Az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak. Az állami szférában ez elvárt, az önkormányzatoknál a kérdésben a polgármesterek dönthetnek. A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát, ez esetben az üzemorvosok is elvégezhetik az oltást.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére