Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Varju beszél a kormány erkölcstelenségéről, de az ég azért szerencsére nem szakadt le

Horváth K. József

2022.01.03. 14:30

Bár már az új esztendőt írjuk, de be kell látni, politikai tekintetben a lényeg nem változott. A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, Varju László továbbra is erkölcsről merészel szónokolni. Az Úr pedig továbbra is toleráns, s nem rogyasztja rá az eget, bármennyire is szeretnénk ezt olykor.

Számíthatunk rá, hogy ez a jövőben sem fog változni, bármekkora arcátlansággal fog előállni Gyurcsány a baloldal zászlóshajóján, meg a farvizén úszkáló többi, balra billenő ladik kapitánya a következő három hónapban. Nem szabad elfelejtenünk azonban azt sem, hogy 2010-ben az Úr toleranciájának köszönhetjük, hogy felragyoghatott az esthajnalcsillag. Ezért mutathatja a helyes irányt azóta is és a hírek szerint jelezni fogja április után is. Gyurcsány persze azt mondja, „Hol sok a karc, kevesebb a fény”, és hozzáteszi: kéretik nem kidumálni a hatpárti összefogásból, mert akkor a Fidesz nyeri a választásokat. Ez persze legyen az ő gondjuk.

Számunkra azonban az a »karc«, ha egy tőről metszett gyurcsányista erkölcsről mer prédikálni, ahogy tette ma reggel Varju László az ATV-ben. „Az az erkölcstelenség és az a gonoszság, amivel ezt a kormányzást végzik, az láthatóan nagyon sok kárt fog okozni Magyarországnak.”

Mi az erkölcstelenség Varju szerint és mi a gonoszság? Természetesen az, hogy a kormány támogatja a családokat, hogy visszaadja a fiataloknak a tavaly befizetett szja-t, hogy a 25 év alattiaknak be se kell azt fizetni, vagy hogy a nyugdíjasoknak nem kell várni, hogy a teljes 13. havi nyugdíjat megkapják, hanem már idén februárban hozzájuthatnak.

Belátható, hogy ez a fajta gondoskodás tényleg nagy gonoszság, illetve erkölcstelenség, ugye?

De Varju itt nem állt meg. Hozzáteszi, „mindezt hitelből teszik, abból küld nyaralni mindenkit.” Hát akkor, kérem, legyen igaza: Hurrá, nyaralunk!. Idézhetjük Elem Klimov úttörőtáborban játszódó filmjének a címét, ahol a leleményes gyerekek túljárnak a kommunista táborszervezők eszén, hogy kibújjanak a szigorú és életszerűtlen rendszabályok alól.

Magyarországon pedig most a kormány a leleményes „gyerek”, amely igyekszik a lakosságot ellátni minden jóval, ami gazdaságilag megoldható. Csakhogy a gyurcsányista baloldal azon dolgozik, hogy hazánk ne kapja meg azt a hitelpénzt, amit a járvány kezelésre az Unió minden országnak megad, s amihez mi is vállaltuk a hitelfelvételéhez szükséges részesedésünket, noha nem akartuk, mert nem volt rá szükségünk. De a közösség érdekében megtettük.

Gyurcsányék brüsszeli helytartói pedig azért küzdöttek, hogy az Európai Bizottság ne folyósítsa nekünk a helyreállítási hitelt, hogy megakadályozzák a magyaroknak szánt kifizetéseket.

Ha valami, akkor ez az orbitális erkölcstelenség, ez a gonoszság, s nem az, amit a kormány a nemzeti célok, a lakosság életszínvonalának emelése érdekében megtesz. De Varju még tovább tudja fokozni a baloldali erkölcstelenséget és gonoszságot azzal, hogy van képe Orbán Viktor fejére olvasni, hogy azt a pénzt, amit az baloldal aknamunkája miatt ideiglenesen nem kap meg az ország, azt saját erőből fölvett kölcsönnel pótolja. Így nem sérültek a magyarok érdekei, mindenki megkapja azt, ami számára a tervek között szerepel.

Sérülhet viszont a baloldal hatalomvágya. Varjú ugyanis biztosra veszi áprilisi győzelmüket és előre sopánkodik azon, hogy a lakossági kifizetések által csökken a nyerési esélyük. Arról nem szólva, hogy szerinte üres kasszát fognak majd átvenni. Hogy az emberek rosszul járnának, ha nem jutnak a pénzükhöz? Az neki nem számít.

Kedves Varju úr! Kár a benzinért. Nem fognak üres kasszát örökölni. A magyarok ugyanis semmilyen központi közkasszát nem fognak magukra bízni.

Arról nem beszélve, hogy annál üresebb kasszát senki nem tudna örökíteni, amilyet a Gyurcsány-Bajnai kormány hagyott a magyarokra. S amelynek mélysége 5400 milliárd forintos IMF-hitel volt, egyébként csődbe ment volna az ország. Ennek fejében jöttek a kötelező megszorítások, lettek korlátozva a bérek és a nyugdíjak.

Ilyen előzmények után meri valaki a baloldalon az erkölcstelenség szót a szájára venni.

Klimovnak azonban igaza van, mert mi tényleg nyaralunk! De tudja, miért? Mert nem önök vannak hatalmon. S biztos lehet benne, hogy a magyar „gyerekek” most is megtalálják a módját, hogy áprilisban az észszerűtlen helyett az észszerűt válasszák.

A módszer egyszerű. Többen mennek el szavazni, mint a halottgyalázó Márki-Zay követői.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére