Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Fitch Ratings szerint sikeres a magyar gazdaság újraindítása

888.hu, MTI

2022.01.29. 12:20

A Fitch Ratings megerősítette Magyarország adósosztályzatát, a hitelminősítő szerint sikeres a magyar gazdaság újraindítása – írta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán szombaton.

 

A tárcavezető azt írta, jó hír hétvégére: a Fitch Ratings stabil kilátás mellett továbbra is befektetésre ajánlja hazánkat. A hitelminősítő jelentésében elismerően ír a magyar gazdaság teljesítményéről, erőteljes növekedést és javuló egyensúlyi mutatókat várnak a következő időszakban – jelezte.

Felidézte: a Moody's tavaly szeptemberben felminősítette Magyarországot, így az elmúlt évtized munkájával Magyarország eljutott oda, hogy még egy válság után is befektetésre ajánlja mindhárom nagy hitelminősítő.

„Ma már nemcsak a befektetők, hanem a hitelminősítők is bíznak a magyar gazdaságban” – fogalmazott Varga Mihály.

A péntek éjjel Londonban bejelentett döntés indoklása szerint a szuverén magyar besorolás stabil kilátása a Fitch azon várakozását tükrözi, hogy a koronavírus-járványból stabil ütemben kilábaló magyar gazdaság növekedése tartós lesz, és a költségvetési konszolidáció eredményeként a következő években stabilizálódik az államadósság-ráta is.

A Fitch Ratings közölte: a 2022-2023-as időszakban 4,4 százalékos – a növekedési potenciált meghaladó ütemű – éves átlagos reálnövekedést vár a magyar gazdaságban.

A magyar államadósság-kötelezettségek „BBB” besorolása az elemzés szerint azt tükrözi, hogy a magyar gazdaság szerkezeti jelzőszámai erőteljesek a hasonló besorolású többi gazdasággal összehasonlítva. Az osztályzatot alátámasztja a beruházások táplálta stabil növekedés is – áll a Fitch londoni elemzésében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére