Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lia Thomas újabb rekordot döntött 100 méteres úszásban

888.hu

2022.02.22. 17:30

Újabb női csúcsot döntött meg a transzúszó.

 

Szombaton Lia Thomas rekorder lett a női 100 méteres úszásban is.

A Breitbart értesülése szerint:

Thomas öt egyéni rekordot is felállított a női bajnokságban,

amivel megelőzte a Yale női-férfi transznemű úszóját, Iszac Heniget, aki továbbra is a női csapatban úszik. Ezen kívül Thomas tagja volt a 400-as váltó győztes csapatának, amely medencecsúcsot állított fel a hétvégén.

Az NCAA-nek (Amerikai Kollégiumi Atlétikai Szövetség) lehetősége nyílt arra, hogy megállítsa Thomast a nők atlétikai eredményeinek eltiprásában. Sajnos azonban a főiskolai sportot irányító testület azt a gyáva utat választotta, hogy az egyes sportágak vezetőségére hárítja a felelősséget a transznemű sportolókkal kapcsolatban. Így ahelyett, hogy határozottan a nők jogai mellett döntöttek volna, inkább a „transzjogok” mellé álltak, ennek eredményeként Thomas indulhatott az idei női bajnokságon, mivel több mint egy éven át tesztoszteron-kezelés alatt állt.

Thomas három évig versenyzett a férfi úszócsapatban, mielőtt eldöntötte, hogy nő lesz.

Ezalatt a három év alatt az országos rangsorban a 462. helyet szerezte meg.

 

Azonban az egy év alatt, amikor nőként versenyzett, az ország első számú női úszója lett, és jó úton halad afelé, hogy minden idők legnagyobb NCAA női úszója legyen. Mivel öt egyéni rekordot – amelyet korábban nők tartottak – most örökre elvett Thomas (legalábbis addig, amíg nem jön egy Thomasnál jobb férfi úszó), ezért a transzúszó Amerika egyik legerősebb figurájává vált, amikor a nők eredményeinek marginalizálásáról és elnyomásáról van szó.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére