Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldal küldene katonákat és fegyvereket a háborúba

888.hu

2022.03.16. 11:10

Márki-Zay Péter most épp azt hallucinálja, hogy Orbán Viktor küld.

 

A közmédia mától három héten keresztül – szerdánként és csütörtökönként – lehetőséget biztosít az országos listát állító pártoknak, pártszövetségeknek, hogy élő adásban, 5 percben mutassák be választási programjuk fő gondolatait.

Elsőként Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért képviseletében a Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Momentum Mozgalom, a Magyar Szocialista Párt, az LMP-Magyarország Zöld Pártja, és a Párbeszéd Magyarországért Párt listavezetője kapott lehetőséget.

 

A baloldal miniszterelnök-jelöltje pedig hozta a formáját.

 

Beszélt például a háborúról.

A köztévé hazudik az Ukrajnában kialakult helyzetről, és arról is, hogy Orbán Viktor kormánya nem fog fegyvereket küldeni a szomszédba, miközben róla azt mondják, ez a célja – mondta Márki-Zay Péter a köztévében.

Kiemelte: a NATO-tagállamok szállítmányai továbbra is keresztülmennek Magyarországon, sőt repülőgépek is visznek fegyvereket. Boris Johnsonnak ígéretet tett arra a magyar miniszterelnök, hogy ha kell, katonákkal is segítik a csoportosulás munkáját. Amikor én ugyanezt mondtam, akkor abba belemagyarázták a katonaságot.

Az, hogy nem katona, nem kiképzett sorköteles embereknek ki kellene mennie, az hazugság – mondta Márki Zay.

Márki-Zay persze mondatai nem fedik a valóságot, maguk az érintettek cáfolták ezeket.

 

De nézzük meg, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje és szövetségesei miként cselekednének.

A fegyverek és katonák küldéséről elsőként Márki-Zay Péter, Gyurcsány jelöltje beszélt a Partizán című baloldali propagandacsatornán. Azt mondta, hogy kész fegyvereket és katonákat küldeni Ukrajnába.

 

 

Később az ATV-ben is erről magyarázott.

 

 

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke egy lakossági fórumon beszélt arról, hogy magyar katonákat is a frontra küldene.

 

Hogyha van egy háború, amiben a NATO részt vesz, akkor ott természetesen neki mennie kell és harcolnia kell, de nem a civil embereket küldjük (...) hát nekem is van most, mert ugye van a férjem, aki hadköteles lenne, meg a két fiam is már hadköteles lenne. Hát nyilván nem akarom én sem, hogy a gyerekeimet és a férjemet elvigyék (...). Aki meg elment katonának, az azért ment oda, hogyha a NATO hadba küldi, akkor ő fölüljön a repülőre és elmenjen a háborúba. Mer' ő ezért kapja a fizetését. Ő ezt a szakmát, ezt a hivatást választotta”.

 

 

Juhász Ferenc, Gyurcsány Ferenc volt honvédelmi minisztere

azt kérte számon a kormányon, hogy miért nem ad magyar lőszert Ukrajnának az orosz katonák lelövésére.

 

Rónai Sándor, a DK európai parlamenti képviselője az ATV reggeli műsorában fogalmazott úgy a magyar katonai segítség elmaradása miatt:

Nagyon sajnálom a magyar kormány bejelentését, miszerint mi nem segítünk száz százalékig, hiszen más uniós tagállamok például fegyverek szállításával segítenek.”

 

Hozzátette: szerinte ezzel nem veszélyeztetnék a kárpátaljai magyarságot. A fegyverszállítások tényét az orosz kormány egyébként úgy kommentálta, hogy az Ukrajna területére érkező szállítmányokat célpontnak tekintik, így előfordulhat, hogy akár a magyarlakta településeken áthaladva lövik ki az ilyen céllal érkező konvojokat.

 

Hasonlóan vélekedett Fekete-Győr András, a Momentum bukott elnöke is.

Szerinte a NATO- és EU-szövetségesekkel együtt „olyan lépéseket helyezhetünk kilátásba, amelyek jelentős mértékben növelnék Moszkva számára a költségeket, ha egy offenzíva megindítása mellett döntenének”. Hozzátette:

Először is – szövetségeseinkhez hasonlóan – fegyvereket és humanitárius segítséget kell felajánlani az ukrán kormány számára”.

 

A volt Momentum-elnök szerint Magyarországnak „elrettentés-politikára van szükség” Oroszországgal kapcsolatban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére