Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tíz EU-s ország is fegyvert szállított Oroszországnak az embargó ellenére

888.hu

2022.03.21. 10:20

Az Európai Unió (EU) tíz tagállama a szankciók ellenére 2015 és 2020 között több százmillió euró értékben adott el katonai felszereléseket Oroszországnak.

 

Az EU-tagállamok, köztük Franciaország, Németország és Olaszország potenciálisan megszegték az Oroszországnak történő fegyvereladásra vonatkozó európai embargót, és

több mint 1000 fegyvereladási engedélyt adtak ki a 2014. augusztus 1-jén bevezetett tilalom után.

2014-ben Oroszországnak eladott katonai felszerelések a hőkameráktól és lőfegyverektől kezdve a tankokig és rakétákig terjednek, amelyeket valószínűleg Oroszország nemrégiben végrehajtott ukrajnai inváziója során is használtak.

 

Bár a fegyverszerződések egy része legális lehetett egy kiskapu miatt, amely lehetővé tette a vállalatok számára, hogy a tilalom előtt kötött megállapodásaikat betartsák, 2015 óta a tíz EU-tagállam több százmillió euró értékben adott el felszereléseket Oroszországnak, az eladások 44 százaléka, mintegy 152 millió euró csak Franciaországból származott – írja a The Telegraph.

Franciaországot Németország követte, amely a szerződések 35 százalékát – összesen 122 millió euró értékben – szállított Oroszországnak, és bár ezek főként jégtörő hajókból álltak, lőfegyvereket és páncélozott járműveket is tartalmaztak. Az Investigate Europe nevű oknyomozó újságírócsoport azt is közzétette, hogy „a COARM adatai szerint 2014 után [az EU] tagállamai több mint ezer engedélyt [általános engedélyt fegyverüzletekre] adtak ki” Oroszországnak. Az Investigate Europe azt állítja, hogy Franciaország jóval a 2014-es tilalom után is szállított Oroszországnak „vegyi anyagokat, biológiai anyagokat, zavargások elleni szereket, radioaktív anyagokat, és ezekhez kapcsolódó berendezéseket, alkatrészeket és anyagokat”.

 

Ezek mellett Ausztria, Bulgária, a Cseh Köztársaság, Horvátország, Finnország, Olaszország, Szlovákia és Spanyolország is szállított felszerelést Oroszországnak, így az EU összesített fegyvereladási összege 346 millió euróra rúg – írta meg a Breitbart.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére