Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A 888 kilövése a következő lépés volt a jobboldali nyilvánosság elleni támadássorozatban

888.hu

2022.03.31. 16:10

Évek óta megy a jobboldali újságírók és portálok elleni hergelés, miért csodálkozunk most azon, hogy már hekkerek is támadnak minket?

 

Hétfőn nem mindennapi meglepetés érte a 888.hu reggeli ügyeletét, ugyanis elérhetetlenné vált portálunkon kívül több másik jobboldali honlap is, mint például a Metropol, a Figyelő, a Szabad Föld és a Mandiner. Az online lapokon nem sokkal a leállás előtt az alábbi üzenet jelent meg:

 

Ez a weboldal a kormányzati propaganda része! Elhozzuk az igazságot nektek! Kormányzati propaganda helyett független sajtót!”

 

Teljesen véletlenül a támadás során a „független-objektív” Soros-blog és VV Zsolti különböző – természetesen nem propaganda – anyagai jelentek meg az érintett oldalakon.

Nem a hétfői volt az első eset, hogy kibertámadás érte a jobboldalt.

 

 

Tavaly októberben tett kísérletet egy ismeretlen hekkercsoport bizonyos jobboldali portálok ellehetetlenítésére. Akkor az Origo, a békemenetet szervező CÖF–CÖKA honlapja ellen, valamint a Magyar Hírlappal szemben is indult terheléses támadás. A mostani, politikai támadás elkövetői egyébként az Anonymus-csoport tagjaiként állították be magukat, bár azt nem tudni, hogy tényleg ők állnak-e az incidens mögött.

 

Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán reagált a támadásra.

 

Megmutatkozik a világhírű baloldali sajtószabadság. Ma reggelre több magyar jobboldali hírportált megtámadtak és elérhetetlenné tettek csupán azért, mert azok mást mertek írni, mint a nemzetközi liberális mainstream média. Ez vár ránk, ha a baloldal kerül hatalomra április 3-án? Portálok ellehetetlenítése és újságírók vegzálása? A baloldal bűnözőket bérelt fel a kampányban? Ez is benne lesz vajon az EBESZ-jelentésben? Úgy látszik, a »nem értek egyet azzal, amit mondasz, de halálomig küzdeni fogok azért, hogy mondhasd«-ból eljutottunk a »ha nem vagy velünk, akkor elhallgattatunk« dogmáig”

– fogalmazott Varga Judit.

 

Szerda este pedig a fidesz.hu honlapot érte támadás.

 

 

Jól látható tehát, hogy a választási kampány utolsó hetében a jobboldali nyilvánosság komoly és összehangolt támadássorozat alatt áll.

 

Meg kell-e ezen lepődnünk?

 

A válasz egyértelműen nem, ez csak a következő lépés volt.

A baloldal már évek óta szidalmazza, sértegeti, verőlegényekkel lökdösteti, fenyegeti a számukra nem tetsző újságírókat.

 

Idézzük fel bátran:

  • Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje aberráltnak nevezte a 888.hu újságíróját.
  • Fekete-Győr András, a Momentum bukott elnöke a szakmától való eltiltással fenyegetett újságírókat. Propagandistákat emlegetett, de szerencsére nem ő dönti el, hogy mi a propaganda és mi nem az.
  • Rónai Sándor, a Gyurcsány-párt EP-képviselője azt mondta az őt kérdező riporternek, hogy ő egy „aljas fideszes propagandista, aki hazudik minden nap”.
  • Karácsony Gergely főpolgármester egyik nap azt mondja, hogy egy olyan országban szeretne élni, ahol „az újságíró kérdezhet”, a másik nap – miután feltesznek neki egy kérdést – közli „Azt szeretném mondani önnek, hogy szégyellje magát! Itt egy nagyon fontos ügy miatt jöttünk... Szégyellje magát, ezt szeretném mondani.”
  • Televíziós kollégáinkat a Pesti TV-nél, a HírTV-nél és a Mediaworks Hírcentrumnál vegzálják és lökdösik.

 

Videós összeállításunkban mindezt dokumentáltuk.

 

Ők így képzelik el a sajtó- és véleményszabadságot. Mi pedig vasárnap erről is dönthetünk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére