Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ferenc pápa a III. világháborút vizionálja az ukrajnai háborúban

888.hu

2022.04.14. 17:00

A pápa szerint egy „nukleáris háború kísértete lebeg Európa felett”.

 

A Vatican News szerdán közzétette a pápa április 14-én az olasz könyvesboltokba kerülő, „A háború ellen: Bátorság a béke építéséhez” című könyvének bevezetőjét, amelyben Ferenc pápa élesen bírálja a háborút és a fegyverkereskedelmet.

 

Ukrajnát megtámadták és megszállták.”

– írta a pápa.

 

A konfliktusban érintettek között „ártatlan civil, sok nő, sok gyermek, sok idős ember van, akik a föld gyomrába ásott óvóhelyeken kénytelenek élni, a bombák elől menekülve, családokkal, amelyek szétszakadtak, mert a férjek, apák, nagyapák ott maradtak harcolni, míg a feleségek, anyák és nagymamák más országokban keresnek menedéket”.

 

A háború nem megoldás, a háború őrület, a háború egy szörnyeteg, a háború egy rák, amely önmagából táplálkozik és mindent elnyel!”

– állítja, majd hozzáteszi: „Sőt, a háború szentségtörés, amely kipusztítja azt, ami a legértékesebb a földünkön, az emberi életet”.

Az ukrajnai háború „egy újabb barbárság” – jelentette ki.

Ragaszkodik ahhoz, hogy a világnak „olyan előrelátó politikára van szüksége, amely képes az együttélés új rendszerének kiépítésére, amely többé nem a fegyvereken, a fegyverek erején és az elrettentésen alapul”.

 

Ki gondolta volna, hogy „egy nukleáris háború kísértete lebeg majd Európa felett?” – tette föl a kérdést, majd megemlítette: „Lépésről lépésre haladunk a katasztrófa felé”.

 

A világ egy egyedülálló harmadik világháború színterévé válhat.”

– állítja a pápa.

 

Úgy haladunk felé, mintha elkerülhetetlen lenne”

tette hozzá.

 

Kijelenti: „együtt kell elköteleznünk magunkat egy olyan világ építése mellett, amely békésebb és igazságosabb, ahol a béke győzedelmeskedik, nem pedig a háború ostobasága; ahol az igazságosság, nem pedig a háború igazságtalansága; ahol a kölcsönös megbocsátás, nem pedig a gyűlölet, amely megoszt, és arra késztet, hogy ellenséget lássunk a másikban, azokban, akik különböznek tőlünk”.

 

A pápa kihangsúlyozta azt a meggyőződését is, hogy a háborúknak a katonai kiadások megszüntetésével lehetne véget vetni, kijelentve, hogy „a háborúkat meg kell szüntetni, és csak akkor lehet őket megszüntetni, ha abbahagyjuk a fűtésüket”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére