Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Spanyol miniszterelnök: Nem hagyjuk magára az ukrán népet

888.hu

2022.04.21. 19:30

Megdöbbenését fejezte ki Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök és dán hivatali partnere, Mette Frederiksen az orosz hadseregnek tulajdonított atrocitások miatt a Kijev melletti Borogyanka településen tett csütörtöki látogatása alkalmával.

 

„Lesújtó (Vlagyimir) Putyin (orosz elnök) háborújának rémtetteit és szörnyűségeit látni Borogyanka utcáin. Nem fogjuk magára hagyni az ukrán népet.”
– írta Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök a Twitteren.

A spanyol miniszterelnök újabb 200 tonnányi, a dán kormányfő pedig további csaknem 83 millió eurónyi katonai segélyt helyezett kilátásba Ukrajnának.

 

Pedro Sánchez közölte azt is, hogy Spanyolország fel fogja kérni a Nemzetközi Büntetőbíróságot (ICC) az esetleges orosz háborús bűncselekmények kivizsgálására, sőt, saját nyomozói csapatot is küld Ukrajnába.

Frederiksen a dán TV2 televízió újságíróinak nyilatkozva elmondta, hogy a mostani felajánlással a skandináv ország katonai támogatása 134 millió euróra emelkedett. Dánia ezenkívül kész támogatni további szankciókat Oroszország ellen valamint további fegyvereket küldeni – tette hozzá.
A dán miniszterelnök mindemellett szólt a civilekkel szembeni „brutális túlkapásokról” is.
A két kormányfő Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is tárgyalt Kijevben.

Borogyankában nem sokkal korábban – ukrán források szerint – két további tömegsírt fedeztek fel.

 

A kijevi hatóságok azt állítják, hogy egyes holttesteken kínzások nyomait találták. Hírügynökségek megjegyezték, hogy a fővárosi térség legtöbb pusztítást elszenvedett településén elkövetett atrocitásokról szóló beszámolókat nem lehetett független forrásból ellenőrizni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére