Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európa-liga: Gera Zoltán nyomába érhetnek Gulácsiék

888.hu

2022.04.28. 17:20

Végre magyar játékos(ok)ért szurkolhatunk az európai kupaporondon. Ma este kilenckor rendezik Európa-liga elődöntők első mérkőzéseit, a három magyar játékost foglalkoztató RB Leipzig fogadja a skót Rangers-t. Legutóbb 12 éve szurkolhattunk magyar labdarúgóért ebben a sorozatban, Gera Zoltán 2010-ben a Fulham színeiben az Atlético Madrid ellen – elveszített – döntőt játszott.

 

Gulácsi Péter biztos pont az RB Leipzig csapatábanMTI/Koszticsák Szilárd

 

Elvileg három magyar válogatott futballista , Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is pályára léphetne ma este, ám fájdalom, a védelem megbízható oszlopa, Orbán sárga lapjai miatt biztosan nem szerepelhet. Szoboszlai pedig valószínűleg csak a cserepadon kezd, így eleinte csak Gulácsi visz némi magyaros ízt a meccsbe.

A lipcseieknek a skótokhoz képest szerényebb múltjuk van, de a német gárda 2020-ban a Bajnokok Ligájában jutott a négy közé. Mindenesetre érdekes, hogy a fogadóirodák szerint a Leipzig az abszolút favorit, míg az UEFA honlapján a szavazók majd kétharmada véli úgy, hogy a Rangers nyer. Nyilván a skót szurkolók vágyvezérelt szavazatainak köszönhetően. A skótoknak egyébként vendégként nem sok babér termett eddig német klubok ellen, bár februárban a 16 között Dortmundban 4–2-re elintézték a az esélyesebbnek vélt Borussiát, ám azt megelőzően 23 találkozóból idegenben csak hármat nyertek meg. A két csapat eddig csak egy 2017 januári barátságos mérkőzésen találkozott, ahol a Leipzig 4–0-ra nyert.

 

De vegyük fel újra a bevezetőben említett magyar szálat, 2010-ben Gera Zoltán góljának köszönhetően jutott döntőbe a Fulhammal a Hamburger SV ellenében. Sajnos, a fináléban hosszabbítás után 2–1-re nyert az Atlético.

„Arra emlékszem, hogy az izlandi vulkánkitörés miatt nem lehetett repülni, ezért busszal mentünk Hamburgba.”
– idézte fel emlékeit a Nemzeti Sportnak Gera.
„Persze úgy voltunk vele, mégegyszer szívesen elbuszoznánk oda, hiszen a Hamburg stadionjában rendezték a döntőt. Ahogyan visszagondolok, a kieséses szakaszban lépésről lépésre lett egyre fontosabb a kupa. A Sahtar, majd utána a Juventus óriási ellenfélnek számított, senki sem várta el tőlünk a továbbjutást, aztán a nyolc között a Wolf­s­­burgot búcsúztattuk. Nekem is meghatározó az életemben, ahogyan készültünk az Atlético Madrid elleni döntőre. Éppen ezért nagyon szurkolok a Lipcse magyarjainak, éljék át, amit én, jussanak túl az elődöntőn, és készüljenek az Európa-liga döntőjére. A négy közé véletlenül senki sem juthat el, a skót Rangers nehéz ellenfél lesz, a visszavágón nagyszerű hangulatban kell majd megküzdeni vele Glasgow-ban, de esélyesnek látom a német csapatot. Azt is el tudom képzelni, hogy megnyeri az Európa-ligát!”

A másik ágon a Premier League-ben szereplő West Ham United az Eintracht Frankfurtot fogadja.

 

Európa-liga, elődöntő, 1. mérkőzés: RB Leipzig– Glasgow Rangers 21:00 (M4 Sport), West Ham United– Frankfurt 21:00

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére