Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Divízió I/A jégkorong-vb – Győzelemmel kezdtünk, újra megcélozzuk az A csoportot

MTI

2022.05.03. 18:40

Magosi Bálint szerint a magyar jégkorong-válogatott egyértelmű célja, hogy feljusson az elitmezőnybe a ma kezdődő ljubljanai divízió I/A világbajnokságról, és lehetőség szerint mind a négy mérkőzését megnyerje. Az első feladat már sikerült, 5–1-re legyőztük Dél-Koreát.

 

Legutóbb hét éve, a krakkói világbajnokságon sikerült az elitmezőnybe feljutni a hokiválogatottnak. Ezúttal is komoly bravúrra lesz szükség ahhoz, hogy valóra váljanak az újabb A csoportos tagságról szövögetett álmaink.

„A feljutás a cél, és szeretnénk mind a négy mérkőzésen nyerni. A dél-koreaiak elleni múlt heti felkészülési mérkőzésen sok helyzetet dolgoztunk ki, de ezek kimaradtak. Ezen kell javítani, az emberelőnyöket és a ziccereket be kell lőni. Az első mérkőzés nagyon fontos, meg kell mutatnunk, hogy erősek vagyunk, aztán meccsről meccsre, cseréről cserére haladni. Jó úton haladunk.”
– mondta az MTI-nek a rajt előtt a Fehérvárral az osztrák bajnokságban döntőt játszó csatár, Magosi Bálint, és a dél-koreaiak mérkőzésen bebizonyosodott, hogy nem a levegőbe beszélt. Pedig a két korábbi vb-n nem igazán ment az ázsiaiak ellen, ezúttal azonban minden bejött. Az első harmadban két góllal elhúztunk, majd a másodikban Erdély Csanád röpke hét perc alatt mesterhármast szerzett, és ezzel 5–0-ra módosult az állás. A záró felvonásban Korea mindent bevetett, de Sofron Istvánék jól védekeztek, és a szerencsének sem voltak híján, így 5–1-es eredménnyel nyitottunk a világbajnokságon.

Ugyancsak a dél-koreaiak elleni keddi nyitány fontosságát emelte ki Szirányi Bence, aki a 2015-ös krakkói siker alkalmával üres kapus góljával biztosította a feljutást.
„Igazából az első összecsapás a legfontosabb lépcsőfok a tornán. Első ellenfelünk sosem adja fel és kihasználja a hibákat, ám ezt a fajta nyomást el kell viselnünk, jobban kell összpontosítanunk és megdolgozni a szerencséért, mert arra is szükség lesz.”
– tette hozzá a DVTK Jegesmedvék hátvédje.

Szirányi Bence, a DVTK hokisa szerint a litvánokat le kell győzni, de lebecsülni nem szabad őket, mert egy meccsen bármi megtörténhet, és igaz ez a szlovénok ellen is, csak fordított előjellel.
„A hazaiakat tétmeccsen még nem győztük le, de azért nem verhetetlenek, korábban megvertük az esélyesebb kazahokat vagy fehéroroszokat.”
– mondta a 133-szoros válogatottságával a csapat legrutinosabbjának számító Szirányi.

Az első két helyezett feljut az elit vb-re, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

A divízió I/A hoki-vb menetrendje:

május 4.: Litvánia–Magyarország 15:30,
május 6.: Szlovénia–Magyarország 19:00,
május 8.: Magyarország–Románia 15:30.
(A mérkőzéseket a Sport1 közvetíti)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére