Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A WHO szerint a majomhimlő terjedése nem gátolhatja az LMBTQ-felvonulásokat

888.hu

2022.05.31. 17:40

Bár a közelmúltban megerősített majomhimlős esetek jelentős részét melegek, biszexuális és más, férfiakkal szexuális kapcsolatba kerülő férfiak körében azonosították, az ENSZ AIDS-ügynöksége (UNAIDS) szerint ennek tényszerűsítése erősíti az LMBTQ-emberekkel szembeni „súlyos homofób és rasszista sztereotípiákat”.

 

Andy Seale, a WHO Globális HIV, hepatitis és szexuális úton terjedő fertőzésekkel kapcsolatos programokért felelős osztályának stratégiai tanácsadója a WHO közösségi médiában tartott tájékoztatóján Genfben elmondta: „Tekintettel arra, hogy ez nem csak a melegek betegsége, a tanácsok nagyjából ugyanazok minden ember számára”.

 

A szervezet szerint azonban jóval több esetet jelentettek olyan férfiak körében, akik homoszexuális szexet folytattak.

 

A WHO szakértői feltételezik azt is, hogy a közelmúltban Európában két rave-rendezvényen történt szexuális aktus hozzájárult a vírus terjedéséhez, de végleges következtetésre nem jutottak.

 

Az ENSZ AIDS-ügynöksége (UNAIDS) ugyanakkor rasszistának és homofóbnak ítélte a majomhimlővírusról szóló azon tudósításokat, amelyek utaltak a betegségnek a melegek körében való gyakoribb előfordulására.

 

Mióta Nagy-Britannia május 7-én először jelentett megerősített majomhimlő esetet, közel 400 gyanús és megerősített esetet jelentettek a WHO-nak csaknem két tucat országban, távol azoktól az államoktól, ahol a vírus endémiás.

A majomhimlővírus egyik emberről a másikra a sérülésekkel, testnedvekkel, légzőszervi cseppekkel és szennyezett anyagokkal, például ágyneművel való szoros érintkezés útján terjed. A lappangási idő általában hat és 13 nap között van, de öt és 21 nap között változhat.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére