Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EB megakadályozta a menekültek Ruandába toloncolását

888.hu

2022.06.16. 14:20

Hiába született megállapodás London és Kigali között a illegális bevándorlók áttelepítéséről, az Európai Bizottság az utolsó pillanatban sikeresen bojkottálta a folyamatot.

 

Ahogy arról már korábban írtunk, született egy megállapodás London és Ruanda között, miszerint az Egyesült Királyság a papírokkal nem rendelkező migránsokat – azaz mindenkit, aki illegálisan lép be az Egyesült Királyság területére – Ruandába küldi, ahol ideiglenes szállást kapnak, és választhatnak, hogy menedékjogot kérnek-e a kelet-afrikai országban, vagy visszatérnek származási országukba.

A terv megosztotta a brit közvéleményt, és etikai, pénzügyi és kivitelezési szempontból heves vitákat váltott ki.

Az első Kigaliba tartó járat eredetileg 130 menedékkérővel a fedélzetén szállt volna fel kedd este,

 

azonban az Európai Bizottság beavatkozásának köszönhetően a fedélzeten lévő összes menedékkérőnek felmentést adtak, és az üres gép visszaállt a hangárba.

 

Emberi jogi ügyvédek és tüntetők hetek óta jogi csatákat vívnak, hogy megakadályozzák az első menetrend szerinti járat felszállását. Erőfeszítéseik azonban hiábavalónak tűntek a sorozatos jogi vereségek után, és az Egyesült Királyság legfelsőbb bírósága végül kedden úgy döntött, hogy a kirepültetés elindulhat.

 

Az európai bírák utolsó pillanatban történt beavatkozása azonban megállította a kitelepítési folyamatot.

 

Priti Patel brit belügyminiszter csalódásnak nevezte, hogy a járat nem indult el, és meglepőnek vélte az európai testület beavatkozását.

 

Nem fogunk elriadni. Jogi csapatunk minden meghozott döntést felülvizsgál, és a következő járatra való felkészülés elkezdődik.”

– fogalmazott.

 

Egyes képviselők ezt az ellentétet az Egyesült Királyság az európai politikai folyamatoktól való elszakadás végső lépésének tekintik – annak ellenére, hogy a bíróság teljesen elkülönül az Európai Uniótól.

Boris Johnson brit miniszterelnök arra a kérdésre, hogy Nagy-Britannia fontolóra venné-e a kilépést az emberi jogi testületből úgy fogalmazott, hogy „nagyon is szükség lehet néhány törvény megváltoztatására”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére