Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Globális éhínség: migrációs hullámra figyelmeztet a Frontex

888.hu

2022.07.12. 17:00

Az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) újabb migrációs hullámara készül, mivel az ukrajnai háború miatt éhínségre lehet számítani a harmadik világban.

 

A háború miatt Ukrajna az év eleje óta nem tudja exportálni mezőgazdasági terményeit, ami destabilizálta a világ legkiszolgáltatottabb rétegeinek élelmiszerellátását.

A Le Figaro című francia lap, most arról ír, hogy a Frontex szerint

Európának nem csak az Ukrajnából érkező migránsok beáramlására kell felkészülnie, hanem a más régiókból érkező menekültekre is az élelmezési bizonytalanság miatt.

 

„A búza Ukrajnából történő szállítása akadályokba ütközik. És ez migrációs hullámokat fog okozni. Tehát erre készülünk” – mondta Aija Kalnaja a szervezet szóvivője.

Egy ilyen migrációs hullám csak tovább növelné az Európára nehezedő nyomást. Évente még mindig több ezer illegális hajóval érkező migráns köt ki, miközben több millió menekült érkezik Ukrajnából,

Ukrajnában, a világ egyik legnagyobb gabonaexportőrében Moszkva katonai offenzívája miatt blokkolták a termelést. A tavalyi termésből mintegy 20 millió tonna gabona rekedt a Fekete-tengeri ukrán kikötőkben. A helyzet súlyosbította a világpiaci árak emelkedését és az élelmiszerválságot, amely Ukrajna fő vásárlóit, különösen az afrikai és közel-keleti országokat fenyegeti.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére