Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tordai Bence elmenekült a luxusvillabotrány miatt – videó

888.hu

2022.07.21. 12:40

Több mint egy hete tart Tordai Bence villabotránya. A politikus szabadságra menekült, legalábbis erre hivatkozva csapta le a telefont, amikor megtudta, miről kérdeznénk. A Mediaworks Hírcentrumnak megszólalt viszont Őrsi Gergely, a II. kerület szocialista polgármestere, aki megerősítette korábbi nyilatkozatát, miszerint az építkezési szabályok mindenkire vonatkoznak – írja az Origo.

 

Mint ismeretes, július 12-én számolt be arról a Metropol, hogy Tordai Bence megtévesztve a hatóságokat, a szükséges engedélyek hiányában parasztháznak álcázva építhette II. kerületi luxusvilláját, aminek értéke mintegy 150 millió forint.

Az ügyről egyelőre annyit lehet tudni, hogy Tordai 2016-ban vásárolta meg a telket, de a szigorú előírások miatt nem kaphatott építési engedélyt, ezért dönthetett úgy, hogy megtéveszti a hatóságokat és azt hazudja, hogy felújítja a birtok területén álló parasztházat. A Mediaworks Hírcentrum meglátogatta a helyszínt, és az utcáról is jól látható, hogy a baloldali politikus a korábbi épületet teljes egészében lebontatta és helyére egy vadonatúj luxusvillát építtetett.

 

A Metropol birtokába jutott az építkezéseken kötelező e-napló is. Ebből pedig az derült ki, hogy „a terveken szereplő meglévő, megmaradó falak nem találhatók meg, helyette teljesen új vázkerámia lett kivitelezve”. Mivel ezek alapján ez illegális építkezésnek minősül, a politikusnak le kell bontania majd az épületet.

Tordaitól még a II. kerület szocialista polgármestere is elhatárolódott. Őrsi Gergely a Mediaworks Hírcentrumnak megerősítette, hogy szerinte az építési szabályok mindenkire vonatkoznak, azok megkerülését pedig szankcionálni szükséges. Arra a kérdésre viszont, hogy szerinte le kellene-e mondania Tordai Bencének, mellébeszélésbe kezdett:

 

Hangsúlyozni szeretném, hogy mint önkormányzat a sajtóból értesültünk erről. A kormányhivatal tud ebben az ügyben állást foglalni.”

 

– mondta, nem válaszolva a kérdésre.

 

 

A Mediaworks Hírcentrum kereste Tordait is, aki korábban szerény családi háznak nevezte az ingatlant, most azonban szabadságra hivatkozva egyből letette a telefont.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére