Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az osztrák kancellár örömmel fogadja Orbán Viktort, szerinte is erős védelemre van szüksége az EU-nak

888.hu

2022.07.22. 08:35

Karl Nehammer osztrák kancellár szerint Magyarország fontos szomszédja és partnere Ausztriának, a kétoldalú kapcsolatok jók, és örömmel fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt egy hét múlva Bécsben – derül ki a kancellári hivatal csütörtökön kiadott közleményből.

 

A nyilatkozat szerint az osztrák kormányfő különösen az illegális bevándorlás elleni küzdelem, valamint a nyugat-balkáni uniós perspektívák iránti elköteleződés szempontjából tartja fontosnak a szoros együttműködést Magyarországgal.

Nehammer úgy fogalmazott:

azért szükségesek az ilyen kétoldalú összefogások, mert az európai menekültügyi rendszer nem működik.”

 

A kancellár szerint az EU határainak „erős védelemre van végre szükségük”, hogy így csökkentsék a menekültek Európába áramlását, és növelni tudják a biztonságot.

Twitter-oldalán a kancellár azt írta, hogy mindkét országot fokozottan érinti az illegális bevándorlás, amely ellen közösen szeretnének fellépni. Fogalmazása szerint

alig várja, hogy jövő héten Bécsben fogadhassa a magyar miniszterelnököt.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön jelentette be a kormányfő jövő heti bécsi utazását, melyen a fenti témák mellett a tervek szerint szó esik még az európai energiaválságról, az Ukrajnában zajló háborúról és az EU újjáépítési alapjáról is.

 

 

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére