Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alföldi pénzéhsége miatt is Orbán a hibás

Horváth K. József

2022.08.01. 16:15

Alföldi Róbert megint kitett magáért. Ezúttal pénzéhségével hívta föl magára a figyelmet. A hozzá illő fedősztoriban persze ezt tagadja, inkább arról beszél, vannak bizonyos színészek-rendezők, akik már hosszú ideje, talán évtizede is van annak, hogy nem kapnak filmszerepeket.

 

Alföldiről tudjuk, maga mondta, hogy „Én már el vagyok könyvelve baloldali, liberális, zsidó, buzi menekültbérencnek”.

Én pedig nem gondoltam volna, hogy ez tisztességes méretű és tartalmú felsorolás még bővíthető. Pedig de... A napokban ugyanis kiderült, hogy Alföldi szerint azért is a kormány és nyilván Orbán Viktor a hibás, mert a megbízatások mintha ritkábban érnék utol az utóbbi időben. Az ATV Youtube-csatornáján Rónai Egon Húzós című műsorában elmondta, „[…] az elmúlt években, lassan évtizedekben, nagyon erősen meg van az határozva, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelni annak a színésznek, aki magyar filmben forgat. Azoknak a kritériumoknak én nem felelek meg. […] Hogy fogalmazzam ezt finoman? Nem akarom finoman fogalmazni: aki hangot ad annak, hogy nem igazán kedveli azt a hatalmi, politikai struktúrát, vagy azt a kizárólagos ízlést, amit a mai magyar kultúrpolitika elvár, az nemkívánatos személy bizonyos helyzetekben.”

 

Ez természetesen nincs így, mert Rónai is megemlítette Molnár Áron NoÁrt, aki viszont annak ellenére, hogy gyakorlatilag egyfolytában pöröl a kormánnyal, mégis rendszeresen szerepel filmekben. Cáfolja Alföldit Földes László Hobo közelmúltban megjelent Térdig a szarban, fülig a szeretetben című kötetének rá vonatkozó részlete is. A könyv 593. oldaláról való a következő idézet:
„Gyurka bácsi (Faludy György) halála után, a 100. születésnapja alkalmából emlékestet tartottak a Nemzetiben, ezt Alföldi Robi rendezte. Szőcs Géza négymillió forintot utalt ki az előadásra és egy pesti Faludy kocsma létrehozására, amit Fanny talált ki. Hatan léptünk fel, 50 000 forintot kaptam. (Nem volt rossz gázsi.) Kétmillió volt a terembér és Robi másfél milliót kapott a rendezésért, ami abból állt, hogy megjegyezte: »Lacikám, oda állhatsz, ahová csak akarsz.« Mire én Molnár Piroska mellé álltam. A Faludy kocsmára azóta sincs pénz.”

 

Ismét kiderült tehát, ha liberálisékat olyan méltánytalanság éri, amiért leginkább az érintettek viselhetik a felelősséget, de azt nem igazán akarják belátni, akkor könnyebb és kényelmesebb a kormányt hibáztatni a történtekért.

Szerencsére a magyarok már túlléptek az ilyen gyerekes ferdítéseken. Azt vallják, az ilyen emberek azokat vezessék félre, akik hagyják magukat. Szerencsére egyre kevesebben vannak.

Háborús viszonyok között pedig a tisztánlátásnak különösen nagy súlya, jelentősége van.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére