Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony Gergely és Szent István öröksége

Schüller Márton Imre

2022.08.19. 20:40

Rohadt nehéz feladat lehet augusztus 20-án a baloldalról bármit is mondani. Karácsony Gergely mégis megpróbálta és igazán „európai” lett az eredmény.

 

Az ünnepről igen keveset szólt, cserébe inkább valamiféle elveszett erkölcsiséget hiányolt.

Elmondása szerint a politikáról, mint gyakorlati, de erkölcsi kérdésről kell gondolkodni. „Szent István pedig egy univerzális erkölcsi mércéhez mérte magát.”

Hogy mihez?!

Ez az a pont, ahol Budapest főpolgármesterének el kéne mennie kicsit olvasni. Ugyanis Szent István nem univerzális erkölcsi mércéhez mérte magát, hanem keresztény erkölcsi mércéhez.

 

A kettő között az a különbség, hogy míg az egyik a 21. század alkalmatlan, takonygerincű vezetőinek mércéje, addig a másik az erőskezű országot felvirágoztató királyok mércéje.

A kettőt összekeverni politikusnak nemzetveszelytő ostobaság.

A beszéd természetesen nem csupán erről a hamis erkölcsiségről szólt. Nagyrészt sima aktuálpolitikai agitprop. Ünnephez méltatlan.

Ha röviden akarjuk összefoglalni a zagyvaságot, akkor valahogy így lehet:

 

Gyerekek nehéz idők jönnek, mert kifogyott a morál. Ha morál van minden van, ha morál nincs semmi sincs. Elég hát a csúf populizmusból (minek bűnétől még én sem vagyok mentes, de hát ki az?). Morált kell hát növesztenünk.”

 

Kb. mintha bármelyik EU-s politikust kellett volna hallgatni. Az egyetlen probléma, hogy az ő erkölcsiségük valahogy mindig utópisztikus gondolatok kergetésében merül ki ahelyett, hogy a valóságot helyes érzékelve azokat szolgálják, akik megválasztották őket. Hiszen aki így tesz, az populista és erkölcstelen. Na ennek a gondolkodásmódnak issza a levét most Európa.

Szerencsére Szent Istvánnak semmi köze nem volt ehhez univerzális erkölcsi mércéhez”. Nem kell és nem is lehet lerántani a liberális sárba.

Nem értem, hogy egy párbeszédes politikusnak miért kell erőltetni azt, hogy egy nemzeti ünnepen megszólaljon. Az igazi kozmopoliták számára úgyis meghaladott dolog a nemzet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére