Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kína folytatja a hadgyakorlatokat a Kelet-kínai-tengeren, Japán az erőteljesebb fegyverkezést fontolgatja

888.hu

2022.08.21. 11:30

Nem csitul a távol-keleti feszültség, már Japán is nagy hatótávolságú rakéták telepítésébe kezd.

 

Újabb hadgyakorlatot jelentett be Kína – írta meg a RIA Novosti. A Kelet-kínai-tengeren éles fegyverekkel fognak gyakorlatozni augusztus 22-én. A kínai tengerbiztonsági hivatal közölte, hogy a gyakorlat Csecsiang tartomány keleti részének közelében lesz. A hatóság közölte, hogy a gyakorlat időtartama alatt tilos más hajók áthaladása a zónában. Egyéb részleteket nem közöltek.

A Kínai Népi Felszabadító Hadsereg folyamatosan gyakorlatozik a Kelet-kínai-tengeren, különösen a Tajvanhoz közeli vizeken és légtérben,

 

amióta a hónap elején Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház elnöke látogatást tett a szigeten.

 

Pelosi delegációja augusztus 2-án érkezett a Tajpej városba, majd augusztus 14-én Ed Markey szenátor is vezetett egy szigetlátogatást.

Pelosi az ázsiai körútján Japánba is elutazott, ahol Kisida Fumio miniszterelnökkel arra szólították fel Kínát, hogy haladéktalanul fejezze be a Tajvan körüli hadgyakorlatot és rakétázást.

 

Kínai Népköztársaság központi kormánya és Tajvan között a hivatalos kapcsolatok 1949-ben szakadtak meg, miután a Kínai Kommunista Párttal vívott polgárháborúban vereséget szenvedett a Csang Kaj-sek vezette Kuomintang. Ezt követően a költöztek Tajvanra. Az 1980-as évek végén újraindult az üzleti és informális kapcsolat a sziget és a szárazföldi Kína között.

Nancy Pelosi Tajvan mellett Dél-Koreába is látogatást tett, ahol találkozott Kim Dzsinpjo dél-koreai házelnökkel, illetve meglátogatta a két Korea határán fekvő demilitarizált övezetet.

 

Észak-Korea provokációnak nyilvánította Pelosi látogatását.

 

Észak-Korea néhány hónappal ezelőtt több ballisztikus rakétakísérletet is végrehajtott a Japán-tenger irányába. A kísérleteket Japán és Dél-Korea is provokációnak minősítette és Kisi Nobuo japán védelmi miniszter akkor közölte, hogy országa nem fogja tűrni az ehhez hasonló fenyegető műveleteket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére