Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Példátlan” áramkimaradásokra és az eddigi leghidegebb telére figyelmeztetik az európaiakat

888.hu

2022.09.03. 13:15

Ezen a télen fokozottan fennáll az áramhiány kockázata – nyilatkozta Klaus Winther, a dán Energinet nemzeti villamosenergia- és földgázszállító rendszerüzemeltető igazgatóhelyettese a TV2-nek.

 

Winther szerint a válság az áramkimaradások megelőzése érdekében az energiafogyasztás új korszakát fogja előidézni, amely az energiaadagolásra fog épülni. Az energiahálózatok összeomlása ugyanis mára már reális lehetőségként tartják számon, melyet az emelkedő árak, a forró, száraz nyár és az energiabiztonságba vetett bizalom összeomlása eredményezett.

 

A villamosenergia-termelés nem tud lépést tartani a kereslettel, és ez növeli az áramkimaradás valószínűségét”

- mondta Winther. Hozzátette ugyan, hogy ez lenne a legvégső eszköz, amihez nyúlnának, de figyelmeztetett: a hosszabb áramkimaradások elkerülése érdekében az egyes elosztó társaságok kénytelenek lehetnek órákra leállítani az áramellátást.

 

Mindeközben Brian Vad Mathiesen, az Aalborg Egyetem energiatervezéssel foglalkozó professzora szerint a dánoknak talán az 1970-es évek olajválságához hasonló mentalitást kell elfogadniuk, és hozzá kell szokniuk ahhoz a gondolathoz, hogy hidegebb és sötétebb házakban fognak élni.

 

Olyan méretű energiatakarékossági kampányokat kell létrehoznunk, amilyeneket el sem tudunk képzelni, és mindenkinek felelősséget kell vállalnia ebben”

- mondta.

 

Svédországban szintén reálisnak tartják a tartós áramkimaradások esélyét.

 

Ezen a télen, a leghidegebb tél idején fennáll a valós kockázata annak, hogy Dél-Svédország egyes részein meg kell szakítanunk az áramfogyasztást”

- mondta Erik Ek, a svéd Svenska Kraftnät áramhálózat-üzemeltető stratégiai műveleti igazgatója egy sajtóközleményben.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére