Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb női sportágban törnek az élre a transzneműek

888.hu

2022.10.03. 17:20

Egyenlőség!

 

Biológiailag férfi transznemű sportolók emelkednek a női profi repülő korong sportág csúcsára, ami néhány versenyzőt arra késztet, hogy felemelje a szavát.

Mint tudjuk, transznemű sportolók számos női sportágban megmérethették magukat, többek között a atlétikában, olimpiai súlyemelésben, egyetemi úszásban, és nagy hatással voltak ezekre a sportágakra.

A transznemű repülő korongozók, mint Natalie Ryan, Chloe Alice és Kelly Jenkins, háttérbe szorítják a nőket a sportágban, legalább két biológiailag női játékos mesélt is a tapasztalaikról.

 

Azt mondanám, hogy a [férfi testalkatú] játékosok egyik legnagyobb előnye az, hogy szűk helyzetekben, amikor a korong kiesik a pályáról, képesek a scramble-re. Láttam, hogy [a transznemű játékos] Chloe Alice és Natalie [Ryan] is ezt csinálta. Csak állnak mozdulatlanul, és olyan [előretolt ütést] dobnak, amilyet még tökéletes körülmények között sem láttam még nőtől.”

– mondta egy névtelenséget kérő nő sportoló.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Neptune Discs (@neptunediscsva) által megosztott bejegyzés

 

Egy másik sportoló szerint a helyzetet még rosszabbá teszi, hogy Ryan nincs is jó formában.

„Ha abban lenne, akkor még jobban túlszárnyalna minket. Tehát míg mi többiek éveket töltünk azzal, hogy finomítsuk a formánkat, hogy lépést tartsunk és nagyobb távolságot érjünk el, ő csak – mennyi is? – három éve vagy mi? És máris azt mondta [nyilvánosan], hogy »Ó, a formámat már elsajátítottam. Nem kell ezt gyakorolnom.«”.

Állítólag Ryan olyan dobásokra is képes, amikre a nők nem.

Az egyik női profi megjegyezte, hogy „túlságosan is kényelmes, hogy most van az a pillanat, amikor [a transz nők] úgy döntenek, hogy beugranak és nagyot ugranak”, megjegyezve, hogy a női sport csak az elmúlt néhány évben vált „gazdaságilag életképessé”, mint foglalkozás.

Ryan különös aggodalmat váltott ki, amikor a biológiailag férfi sportoló 6 ezer dollárt vitt haza egy győzelem után – ami a nők között meglehetősen nagy összeg.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére