Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek az energiaválság kezelése helyett a kannabisz legalizálásával foglalkoznak

888.hu

2022.10.22. 16:40

Nincs jobb dolguk.

 

A német kormánykoalíció pártjai most éppen azon vitatkoznak, hogy mennyire legyen liberális a kannabisz értékesítését és használatát legalizáló jogszabály. Mindeközben Németországban súlyos gazdasági válság tombol:

számtalan vállalkozás omlott össze, a szupermarketek polcai kiürültek,

az országot pedig magas infláció sújtja, melynek oka a nemzet elhibázott zöld programja és az Oroszországgal szembeni nyugati szankcióháborúban való részvétel.

 

A szakértők most attól tartanak, hogy az ország februárig teljesen kifogyhat a földgázból, ha a válság enyhítését célzó tervek nem állnak össze, és egyre valószínűbb, hogy az országban sokan nem tudják majd megfelelően fűteni az otthonukat.

A fentiek ismeretében döntött úgy a német kormánykoalíció, hogy politikai, társadalmi és gazdasági káoszt elfelejtve

a kannabisz legalizálásáról kezdenek vitatkozni.

A szerdán közzétett tervezetek szerint Németország teljesen dekriminalizálni fogja a kannabiszt, így a német törvények értelmében a kábítószer fogyasztása és az értékesítése is megengedett lesz.

 

A liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) kifogásolta a terv azon részét, amely korlátozza a kereskedelmi forgalomban kapható kannabiszban megengedett tetrahidrokannabinol (THC) százalékos arányát.

Mivel a kannabiszban a THC a fő pszichoaktív anyag, az FDP tisztviselői azzal érveltek, hogy az anyag százalékos arányának korlátozása az eladott kábítószerekben ösztönözni fogja a feketepiac további működését.

Kristine Lütke drogpolitikai szóvivő az intézkedéseket „szükségtelenül korlátozónak” minősítette, és ehelyett azzal érvelt, hogy a legálisan megvásárolható mennyiségre és a kábítószerben lévő pszichoaktív elemekre vonatkozó tervezett korlátozásokat kellene eltörölni.

 

Ennél sajnos sürgetőbb kérdés, hogy a kannabisz legalizálása mennyire lesz hasznos azon németek számára, akik közül sokan az elkövetkező hónapokban azzal fognak küszködni, hogy fűtsék otthonukat és etessék a családjukat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére