Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Átlagszurkolóknak nem lehet majd szeszelni a stadionokban a vb-n

888.hu, MTI

2022.11.18. 14:40

Az előzetes híreknek megfelelően a szervezők a nemzetközi szövetséggel (FIFA) közösen úgy döntöttek, hogy sörtilalmat vezetnek be a vasárnap rajtoló katari labdarúgó-világbajnokság stadionjaiban és azok környékén.

 

A tilalom tervét először pénteken délelőtt közölték különböző médiumok, a FIFA pedig délután hivatalosan is bejelentette a korlátozás tényét.

 

A rendező ország illetékesei és a FIFA közötti megbeszélés eredményeként az a döntés született, hogy az alkoholos italok árusítását a szurkolói zónákra és egyéb, a szurkolók körében népszerű célállomásokra, valamint engedéllyel rendelkező helyszínekre koncentráljuk, a stadionok területéről viszont kivonjuk a sörárusító pontokat.”

– áll a futballszövetség közleményében.

A tilalom ugyanakkor nem teljes, mivel pezsgőt, bort, whiskeyt és egyéb alkoholos italokat felszolgálnak majd a stadionok luxusvendéglátó területein. Az arénák más részein eredetileg is csak sört árusítottak volna.

 

A labdarúgó vb-k történetében először lesz házigazda olyan ország, amelyben a muszlim vallásúak vannak döntő többségben, és ahol szigorúan ellenőrzik az alkoholfogyasztást. Katarban csak nagyon kevés bárban, étteremben vagy hotelben lehet alkoholhoz jutni, csak azok a 21 évesnél idősebb külföldiek vásárolhatják meg boltban, akiknek van tartózkodási engedélyük.

A FIFA egyik főszponzora a Budweiser sört gyártó cég, amely még nem reagált a bejelentésre.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére