Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kiakadt a bajnok súlylökő, mert transzneműekkel akarják telepakolni a női kategóriát

888.hu

2023.01.23. 16:20

Védjük meg a női sportot! – írta.

 

Amelia Strickler, brit súlylökő bajnok kifogásolja a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elképzeléseit, miszerint lehetővé tennék, hogy a transznemű férfi atléták versenyezzenek a született női atlétákkal szemben.

A kétszeres országos bajnoknő nemrég azt tweetelte, hogy „ha nem szólalunk fel, a női sport veszít”.

 

A 28 éves Strickler azt is állította, hogy sportolótársai túlnyomó többsége ellenzi a szabályokat, de félnek beszélni, mert félnek a szponzorok elvesztésétől vagy attól, hogy a szidalmazók célkeresztjébe kerülnek.

Bár a terv szabályokat állapít meg a transz sportolók tesztoszteronszintjére vonatkozóan, Strickler ragaszkodik ahhoz, hogy a probléma nem a tesztoszteronszint, hanem az, hogy a férfiak egyáltalán nőként versenyezhetnek. Semmilyen hormonális szuppresszió nem semmisíti meg a férfiak testének előnyeit a nőkkel szemben.

„Szép és jó, hogy korlátozzák a tesztoszteronszintet, és meghosszabbítják a kvalifikációhoz szükséges évek számát és így tovább... de mindez nem számít.” – fogalmazott Strickler.

Szerinte a női súly fele akkora, mint a férfiaké. Továbbá ott van van a magasságelőny, a szárnyfesztávolság, minden olyan dolog, amit a hormonok nem tudnak pótolni, csípőszögek, tüdőkapacitás stb.

 

Ha ez megtörténik, nem lennék meglepve, ha sok világrekordot transz sportolóknak köszönhetnénk.”

– mondta.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére