Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: elvándorlás

Mede Ferenc a 888-nak: fontos, hogy világot lássunk, de ha nem találunk haza, akkor nem vagyunk magyarok

Mede Ferenc a 888-nak: fontos, hogy világot lássunk, de ha nem találunk haza, akkor nem vagyunk magyarok

Big pikcsör Mede Ferenc felvidéki magyar vállalkozóval. A nemzeti érzelmű üzletember lapunknak – sok más mellett – beszélt a szlovákiai magyarság helyzetéről; a világlátás és a hazatérés dimenziójáról; Kun Béla propagandistáiról; valamint arról, hogy miért is szükséges egy, a szerves magyar műveltségen alapuló szellemiség elsajátítása. Horváth Tamás nagyinterjúja.

Franciaország az afrikai kontinens kizsákmányolására épít

Franciaország tizennégy afrikai országban nyomtat pénzt, amellyel "megakadályozza ezen afrikai országok fejlõdését, és hozzájárul a menekültek útnak indulásához, akik aztán vagy életüket vesztik a Földközi-tengeren, vagy az olaszországi partokra érkeznek" - nyilatkozta az olasz lapoknak Luigi Di Maio olasz miniszterelnök-helyettes.

Megközelítõleg százezer gyereket küldtek árvaházba a külföldön dolgozó románok

A százezret közelíti Romániában azoknak a gyerekeknek a száma, akiknek egyik vagy mindkét szülõje külföldön dolgozik; többségüknél érzelmi és viselkedési rendellenességek figyelhetõk meg - írta csütörtökön a Hotnews.ro hírportál a statisztikai intézet átfogó tanulmányát ismertetve.

Ukrajnából évente egymillió ember költözik el

Aki él és mozog, az elköltözik az élhetetlenség szélén tengõdõ Ukrajnából.

Egyre több orvos marad itthon

Az elmúlt években felére csökkent az országból elvándorló orvosok száma.

Jó hírek az egészségügybõl: több az orvos, sokan végeznek az egyetemen és csak alig mennek külföldre

Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kijelentette, a béremelésnek és az orvosutánpótlást segítõ ösztöndíjprogramoknak köszönhetõen 2010 és 2016 között 10 százalékkal nõtt a dolgozó orvosok száma Magyarországon. A végzõs orvosok száma 40 százalékkal emelkedett, és 2016-ban kevesebb mint feleannyi magyar orvos kért külföldi munkavállalási engedélyt, mint 2011-ben.

Egyre kevesebb magyar orvos megy külföldre

A statisztikák szerint az orvosok, a fogorvosok és a gyógyszerészek köré­ben is folyamatosan csökken azoknak a száma, akik külföldre mennek dolgozni.

Fogy a magyar, de a román is

A decemberi romániai választás az RMDSZ sikere mellett arra is bizonyítékot szolgáltatott, hogy az erdélyi magyarság számaránya az elmúlt években nem csökkent jelentõsen Romániában. A kivándorlás és egyéb okok miatt persze az erdélyi magyarok közösségeit is sújtja a népességfogyás, azonban ennek mértéke kicsivel elmarad a románságétól, akik milliószám költöztek külföldre azért, hogy munkát vállaljanak.

Gigantikus elvándorlás indulhat meg Európa felé Afrikából

A következõ években jelentõs mértékben növekedni fog az Afrikából elvándorlók száma, amennyiben a kontinens gazdasági kilátásai nem változnak - figyelmeztetett csütörtökön Németország nemzetközi gazdasági együttmûködésért és fejlesztésért felelõs minisztere.

Az MSZP már 2007-ben bevándorlókat akart

Egy most elõkerült 2007-es tanulmány szerint az MSZP azt tervezte, hogy 10 százalékra növeli a Magyarországon lakó külföldiek számát, az évszázad közepéig.

Vissza az oldal tetejére