Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: ûr

Itt a magyar-orosz együttműködési szándéknyilatkozat az űrkutatás ügyében

Orbán Viktor miniszterelnök 2022. február 1-jei moszkvai látogatása eredményeként Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Dmitrij Olegovics Rogozin, az Oroszországi Föderáció Űrtevékenységért Felelős „Roszkoszmosz” Állami Vállalat vezérigazgatója kézjegyével látta el a két intézmény között a világűr békés célú kutatása terén folytatott további együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium szombaton az MTI-vel.

Ismét lesz magyar űrhajós

Legkésőbb 2025-ben ismét lesz magyar űrhajós – jelentette be a közösségi oldalán pénteken a külgazdasági és külügyminiszter.

Az Indiai-óceánba csapódtak a kínai hordozórakéta darabjai

Az Indiai-óceánba csapódtak vasárnap hajnalban a Hosszú Menetelés 5B nevű hordozórakéta darabjai a kínai állami média közlése szerint. A kínai űrkutatási hivatalra hivatkozva hozzátették, hogy az űreszköz jelentős része a Föld légkörébe érve elégett.

Orbán Viktor: kevesen mondhatják el magukról, hogy fellőtték az űrbe – Videó!

A Star Wars intrójával kezdődő videóban emlékezett meg a miniszterelnök arról, hogy ma 40 éve lőtték fel az űrbe Farkas Bertalant.

Szijjártó: Magyarország 2024-ben űrhajóst kíván küldeni az űrbe

A külügyminiszter Sevillában beszélt a nagy hírről.

Donald Trump hivatalosan is létrehozta az Egyesült Államok űrparancsnokságát

Donald Trump hivatalosan is létrehozta az Egyesült Államok űrparancsnokságát

Az amerikai elnök magyar idő szerint péntek hajnalban a Fehér Ház Rózsakertjében tartott ünnepség keretében hivatalosan is létrehozta az Egyesült Államok űrparancsnokságát.

28 milliárd forint veszett a Hold porába

Keresik az okát az izraeli "ûrközpontban" az elsõ magánvállalkozásban készült holdszonda meghibásodásának, amely miatt a Beresit becsapódott az égi kísérõnkbe.

Teljes csõd volt a titkos kémmûholdprogram

Atomjaira hullott és a tengerbe zuhant a SpaceX által tegnap az ûrbe bocsátott mûhold.

Elon Musk fellõtt valamit az ûrbe

A milliárdos Elon Musk vezette SpaceX vasárnap lõtte fel az amerikai kormány megbízásából a csak Zuma kódnéven ismert, titokzatos ûreszközt, ami már pályára is állt a Föld körül.

Bizonyítható, hogy földön kívüli eredetû lehet bolygónkon az élet?

Kanadai tudósoknak sikerült az ûrbéli zord körülményekkel megegyezõ környezetben olyan kémiai reakciókat beindítaniuk, amelyek végbemenetele a földi élet alapjául szolgáló mikroorganizmusok felépüléshez szükséges anyagokat hozott létre. A tudósok így bizonyíthatónak vélik, hogy 4 milliárd évvel ezelõtt az ûrbõl érkezve is kialakulhatott a Földön az élet.

Vissza az oldal tetejére