Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 – A nap legfontosabb hírei

888

2020.06.03. 19:59

Nem tartja őszintének Karácsony kezdeményezését a házelnök, Trianon-emlékművet avattak Budapesten, 2030-ra pedig a legsikeresebb ország lehetünk a klímavédelem területén.

Kövér László: A magyar baloldal – immár több mint száz éve – újra és újra rátámad a saját nemzetére

Kövér László házelnök a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, hogy Karácsony Gergely kezdeményezését, amelyben egyperces megállásra kérte a fővárost a diktátum aláírása időpontjában, nem tartja őszintének.

Értékelése szerint a baloldal politikusainak egy kisebb része szégyelli, és nem szívesen hirdeti a nemzettel kapcsolatos álláspontját. Más részük politikai számításból próbálja bizonyos kérdésekben nemzetinek beállítani saját magát, de a döntő pillanatban mindig kilóg a „balliberális lóláb”. Mint mondta,

Karácsony Gergelyt is ebbe a csoportba sorolja.

Kitért arra is:

magyar baloldal – immár több mint száz éve – újra és újra rátámad a saját nemzetére.Trianonban sem így szabták volna meg a határainkat, ha 1918-1919-ben a magyar baloldal nem árulja el a nemzetet – mondta. A mai balliberális politikusokban nincs meg a nemzet iránti elkötelezettség.

 

Trianon-emlékművet avattak a főváros XVIII. kerületében

Az egykori pestszentlőrinci cserkészház udvarán.

A magánkezdeményezésből létrehozott műalkotást, amely fémből készült kopjafákra festett részletekből jeleníti meg a történelmi Magyarország körvonalait, Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő és idősebb Lomnici Zoltán, Legfelső Bíróság egykori vezetője, a Szent István 2025 testület társelnöke avatta fel.

Az emlékmű felállításának kezdeményezőjét, az ősei révén Erdélyhez kötődő Orosz Csabát is méltatva Lomnici felelevenítette, hogy Trianon után Pestszentlőrinc és Pestszentimre hatezer magyar menekültet fogadott be. A városrész utcanevei is az elszakított területek városait – Nagyszeben, Brassó, Olt és Abrudbánya – jelölik.

 

2030-ra Magyarország lehet a klímavédelem területén az Európai Unió legsikeresebb tagállama

Böröcz László a Fidesz-frakció helyettes vezetője közölte, továbbra is az a céljuk, hogy Magyarország 2050-re klímasemleges legyen, ám már 2030-ra Magyarország lehet a klímavédelem területén az Európai Unió legsikeresebb tagállama. Ennek érdekében végre fogják hajtani a klímavédelmi akciótervet, ám az is fontos, hogy ne kockáztassuk a koronavírus-járvány miatt veszélybe került munkahelyeket – tette hozzá.

Végül hangsúlyozta, hogy a kormánypártok szerint a klímavédelem árát nem az emberekkel kell megfizettetni, nem szabad kockáztatni a munkahelyüket és a megélhetésüket. Továbbá a járvány károkozása után meg kell védeni a magyar gazdaság eredményeit – nyilatkozta Böröcz.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére