Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 – Ez történt ma!

888

2020.09.05. 19:59

Mélyen hallgat a baloldal Bíró László ügyében | Látványosan lebuktak a távozó indexesek | Kunhalmi fél fenékkel már az elnöki székben ül.

Levélben akarta megtudni a V4NA nemzetközi hírügynökség, mi a véleménye a jogállamiságért és a kisebbségek védelmében rendre kiálló brüsszeli politikusoknak arról, hogy Bíró László személyében a teljes baloldali magyar ellenzék egy nyíltan antiszemita jelöltet támogat. Micsoda meglepetés: senkitől sem kaptak választ.

Magyarországon az egyik választókerületben október 11-én időközi választásokra kerül sor, az egyik jelölt a szélsőjobboldali kijelentéseiről elhíresült Bíró László, aki korábban durva antiszemita megjegyzéseket tett a közösségi oldalán.

A V4NA nemzetközi hírügynökség az ügyben levelet írt több európai, vezető politikusnak, többek között David Sassolinak, az Európai Parlament elnökének, Vera Jourovának, az Európai Bizottság alelnökének, illetve Iratxe García Pérez, az európai szocialisták (S&D) és Dacian Ciolos, az európai liberálisok (Renew Europe) frakcióvezetőjének.

A V4NA úgy tudja, sem liberálisok, sem a szocialisták nem válaszoltak a képviselők kérdéseire.

A baloldal is mélyen hallgat

A kormánypártok elvárják a baloldaltól, hogy nyilatkozzon a tiszaújvárosi-szerencsi időközi választáson indított jelöltjük, Bíró László személyével és viselt ügyeivel kapcsolatos kérdésekről – mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője.

Kijelentette:Bíró László személye és viselt ügyei most már számos kérdést vetnek fel, ezért a kormánypártok elvárják, hogy ő és a baloldal nyilatkozzon, válaszoljon, ne meneküljenek a kérdések elől, mert az embereknek joguk van tudni, hogy miféle embert indít a baloldal.

Kilenc nappal a főszerkesztő kirúgása előtt megalapították az indexesek azt a céget, amely az új oldalukat létrehozza.

Egy tarhálási akcióval vette kezdetét a távozó indexesek új honlapjának az indulása, írta az Origo.

Mint a portál rámutat, egyetlen cikket sem olvashatunk még a távozó indexesek legújabb oldalán, sőt, az indulás időpontját sem jelentették be, de már pénzt követelnek.

Az, hogy az új oldal terve ilyen gyorsan kész lett, megint bizonyítja, hogy tudatosan, belülről verték szét a lapot.

Már csak azért is, mert az oldalt egy olyan cég hozza létre, amelyet Dull Szabolcs kirúgása előtt kilenc nappal alapítottak. Ezt a 24.hu tulajdonosának, Varga Zoltánnak érdekeltségébe tartozó Media1 nevű oldal mulatságos módon azzal mentegeti, hogy „biztos előre megérezték”, mi vár rájuk.

 

Azt nem lehet mondani, hogy a szocialista pártban tolonganának az elnökjelöltek a szeptember 19-i elnökválasztásra. Olyannyira, hogy a női társelnök posztra már szinte el is lehet könyvelni Kunhalmi Ágnest. Persze nem volt nagy választék, de Kunhalmi személye várhatóan garanciát jelent majd a párt további lecsúszására.

Két hét múlva választ elnököt a Magyar Szocialista Párt, amelynek vezetésére eddig mindössze hárman vállalkoznának: a mostani elnök, Tóth Bertalan, a korábban már választást bukott Mesterházy Attila és Kunhalmi Ágnes, a párt jelenlegi elnökségi tagja. Majdnem azt írtam, hogy oktatáspolitikusa, de ezt a kifejezést a sem viselkedni, sem helyesen írni nem tudó politikussal kapcsolatban nem szívesen írnám le, nehogy gúnyolódásnak tűnjön.

Mindezen hiányosságai ellenére Kunhalmi szinte már ott is érezheti magát a jelenleg (a mérhetetlenül alacsony támogatottságú partnerpárttal, a Párbeszéddel együtt is) csak 5-6 százalékra mért párt elnöki székében.

Ebben a mezőnyben Kunhalmi valójában erős jelöltnek tűnik, bár megválasztása – bármelyik jelenlegi férfiaspiráns oldalán – meghatározná, hogy a szocialisták az érdemi, valós politizálás helyett továbbra is maradnak az olcsó populizmus és a faék egyszerűségű üzenetekkel operálás talaján.

Így persze érthető, ha Gyurcsány még ahhoz is veszi a bátorságot, hogy saját meghosszabbított jobbkezét, Brüsszelben regnáló nejét lebegtesse be ellenzéki miniszterelnökjelöltként. Mégis ki mondana neki ellent ebben? A világnézetét hetente változtató Jobbik vagy Momentum, netán a viccpárti vezetés felé tartó MSZP?! Alakul a roncsderbi...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére