Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 – Hétfőtől újabb szigorítások jönnek

888.hu

2021.03.04. 19:59

Napi összefoglaló.

Már a titkosszolgálat is vizsgálja a képviselői irodaházban füstgránát miatt elrendelt tűzriadó körülményeit, mert a feljelentései okán ismertté vált Tényi István az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordult. Még szerdán tanúként hallgatták ki a két főszereplőt, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának szakértőjeként dolgozó Szabó Bencét, valamint asszisztensét, Keresztesi Gergőt, miután a Jobbik irodáinak egyikében működésbe lépett egy füstgránát, amely beindította a tűzjelző és -oltó rendszert.

Az országos rendőrfőkapitány a Nemzeti Nyomozó Irodát jelölte ki, hogy nyomozzon az ügyben, egyelőre ismeretlen tettes ellen, a titkosszolgálatnak pedig speciális feladatai vannak, mint például a füstgránát beszerzési forrásának megtalálása – írja a Magyar Nemzet.

A kormányfő weboldalán és Facebook-oldalán is megjelentette azt az írását, amelyben az Európai Néppárt EP-frakciójával történt szakítás utáni helyzetet, a várható jövőt elemzi. Orbán Viktor bejegyzése ITT olvasható.

Olyan magas a járvány harmadik hullámának reprodukciós rátája, hogy a mihamarabbi nyitás érdekében az emberi találkozások radikális csökkentésére van szükség, ezért a kormány két ülést követően úgy döntött, hogy március 22-éig az élelmiszerboltok, patikák, drogériák kivételével minden üzletnek zárva kell tartania, és az általános iskolák, óvodák sem fogadják a gyerekeket április 7-éig.

Gulyás Gergely elmondta, hogy a szigorítások részleteiről várhatóan holnap beszél majd részletesen Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban esedékes reggeli interjújában, illetve arról is szólt, hogy a kormány március 17-én dönt az újranyitás lehetőségéről.

A bajba került szektorban dolgozók azt várják, hogy a főváros vezetése visszautalja a behajtott iparűzésiadó-előlegeket.

„Azt várjuk, hogy a városvezetés kiáll, és elnézést kér a bajba került vállalkozásoktól, erkölcsi-etikai alapon. Annak ellenére, hogy jogilag szabályosan járt el a fővárosi önkormányzat az iparűzésiadó-előlegek behajtásával, az inkasszóval, azt várjuk, hogy tisztázzák: az ősszel miért nem jutottak segítséghez az érintett vállalkozások, és miért nem kaptak választ a helyi adóhatóságtól? Elvárjuk, hogy haladéktalanul visszautalják a céges számlákról elvont pénzeket, főleg, hogy azokat a munkahelyek megmentésére szánt állami bértámogatásokból vették el” – jelentette ki szerdán a Magyar Nemzetnek Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Humángyógyszer-bizottsága (CHMP) megkezdte az orosz fejlesztésű Szputnyik V (Gam-COVID-Vac) koronavírus elleni oltóanyag folyamatos felülvizsgálatát (rolling review) – erősítette meg az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő amszterdami székhelyű uniós ügynökség csütörtökön.

Az uniós ügynökség közölte, a szakvizsgálat megkezdéséről hozott döntés a laboratóriumi kutatások és a felnőtteknél végzett korai klinikai vizsgálatok előzetes, kedvezőnek mutatkozó eredményein alapul. A kutatások és vizsgálatok alapján készült tanulmányok azt mutatják, hogy a Szputnyik V kiváltja a szükséges antitestek és immunsejtek termelését, ezáltal hozzájárulhat a koronavírus elleni védelemhez.

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére